"Eğitim ailede başlar"

"Eğitim ailede başlar"
2017-2018 eğitim öğretim yılı 2’nci dönemi için önemli uyarılarda bulunan eğitimci Cihat Sarı, ailelere seslenerek, eğitimin ailede başladığını söyledi.

2017-2018 eğitim öğretim yılı 2’nci dönemini değerlendiren eğitimci Cihat Sarı, yeni dönem öncesi önemli uyarılarda bulundu.

Eğitimin ailede başladığını söyleyen Sarı, ailelere de seslenerek, ailenin çocuğuna sorumluluk bilinci ve disiplin kazandırabileceği gibi sorumsuz bir kişilikte yetiştirebileceğini söyledi.

2017-2018 eğitim öğretim yılı 2’nci dönemini değerlendiren eğitimci Sarı, öğrenciyi etkileyen en temel kıstasın özgüven ve ailenin kendisine gösterdiği alaka olduğunu söyledi.

İlkokulda alınması gereken temel eğitimde bir eksikliğin oluşmasının, öğrencinin sonraki eğitim dönemlerine de yansıdığını belirten Sarı, "Aile, çocuğu yetiştirirken disiplinli yetiştirmemişse, evde ders çalışma konusunda bir eksik söz konusu ise ve aile çocuk ile ilgilenmemişse bu durumda çocuğun derslerinde düşüş yaşanması kuvvetle muhtemeldir. " dedi.

"Çocuğun okuldaki gelişimi için öğretmen ile olan ilişki devam ettirilmeli"

Öğrencinin derslerde sergilediği başarısız performansın geleceği açısından olumsuz sonuçlar da doğurabileceği uyarısında bulunan Sarı,  “Böyle bir durumda öğrenci, 'artık ben bu dersi beceremiyorum, benim zaten yeteneğim yok' gibi önyargılar oluşmaya başlar. Ortaokul seviyesindeki öğrenciler için MEB'in sunduğu müfredatı bir öğrencinin başarabilmesi için ciddi bir beceriye ihtiyacı yok. Verilen Müfredat öğrencilerin ortalama seviyesine göredir. Ancak aile, evde çocuğunu takibe devam etmeli, okuldaki gelişimi için de öğretmen ile olan ilişkisini devam ettirmelidir. Özellikle bahar aylarında hepimizde olduğu gibi bir rehavet, rahatlama dönemi oluyor. Bu gibi dönemlerde öğrencinin durumuna dikkat edilmelidir." ifadelerini kullandı.

"Unutulmamalıdır ki birinci eğitmen her zaman için ailedir"

Eğitimin ailede başladığını hatırlatan Sarı, konuşmasını şöyle bitirdi: “0-7 yaş aralığında bir çocuk, ailesinden neyi görürse onu öğrenir. Ailesinin söylediklerinden çok yaptıklarını örnek alır. Örneğin; bir anne baba akşam yemekten sonra eline bir kitap alıp okurlarsa çocukta bu şekilde öğrenir ve aynı davranışı sergiler, onlarla beraber oturup ders çalışır. Tam tersi durumda, baba, kumandayı alıp televizyon izler, annede telefonla uğraşırsa çocuktan ders çalışmasını bekleyemezsiniz. Aile çok önemlidir. Çocuk aileden çalışma disiplini ve sorumsuzluk öğrenebileceği gibi, sorumsuzlukta edinebilir. Unutulmamalıdır ki, birinci eğitmen her zaman için ailedir. Okul ve öğretmenler ise 2’nci sırada gelir.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.