Eğitimcilerden "Öğretmen Performans" uygulamasına karşı imza kampanyası

Eğitimcilerden "Öğretmen Performans" uygulamasına karşı imza kampanyası
Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), Öğretmen Performans Sistemi ile öğretmenlere yapılan şiddet olaylarını protesto etmek amacıyla imza kampanyası başlattı.

Batman'daki eğitimciler, MEB tarafından başlatılan 'Öğretmen Performans Sistemi' ile öğretmenlere yapılan şiddet olaylarına karşı imza kampanyası başlattı.

"İmzanı Gönder, İradeni Göster" sloganıyla Merkez Zübeyde Hanım İlkokulu öğretmenler odasında bir araya gelen Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanlığı üyeleri, imza kampanyasını yapılan basın açıklamasıyla başlattı. İmza kampanyasının tüm eğitim kurumlarında bir ay süreyle devam edeceği belirtildi.

Burada düzenlenen basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin, 'Öğretmen Performans Sistemi'ne karşı olduklarını belirtip, öğretmenlere karşı yapılan saldırılara karşı da yasal düzenleme istediklerini söyledi.

Performans değerlendirme taslağının hiçbir hukuki ve kanuni dayanağının olmadığını söyleyen Ergin, "Eğitim gibi uzun erimli, sonuçları hemen alınamayan bir süreçte, anlık veya kısa vadeli performans ölçümünün mümkün olmadığı eğitimi bilenlerce açık bir gerçektir. Meslekleriyle ilgili konularda söz hakkı verilmeyen, politika belirlenirken tecrübesine müracaat edilmeyen, içerik, yöntem ve materyalleri seçme ve okul yönetimiyle ilgili karar süreçlerine hiçbir zaman dahil edilmeyen, neredeyse eğitimin çeperinin kenarına sıkıştırılan öğretmenlerimizin, tüm bu yanlışların ayyuka çıktığı bir dönemde tek sorumlu ilan edilmesi anlamına gelecek performans taslağını haksız bir değerlendirme ve hukuksuz bir uygulama olarak görüyoruz." dedi.

Açıklamanın devamında Ergin, şunları söyledi: "Yüz yüze bakanları karşı karşıya getirecek, not vermesi gerekeni not alana dönüştürecek, eğitimin paydaşlarını gerçek rollerinden uzaklaştıracak bir değerleme sisteminden medet ummak, sahip olduğumuz değerleri de israf etmek olacaktır. Okulların bunduğu sosyal konumu, ekonomik imkânlarını, fiziki donanım ve altyapılarını, öğrenci profilini, ebeveynlerin statüleri arasındaki farkları dikkate almayan bir değerlendirme anlayışı ülke gerçeklerinden de uzaktır. Bu durum, eşitsizlikler içinde adalet aramak, yeni hak kayıplarına kapı aralamak, yeni çatışma alanları üretmekten başka bir işe yaramayacaktır."

"Şiddet olaylarına karşı caydırıcı nitelikte yasal düzenlemeler yapılmalı"    

Şiddete maruz kalan öğretmenler konusuna da değinen Ergin, eğitimcilerin şiddetin nesnesi haline geldiğini vurgulayarak, "Her geçen gün artan şiddet olayları birçok eğitimciyi mağdur etmekte, eğitim camiasını hem tedirgin etmekte hem de üzmektedir. Önceden itibarın, ihtimamın ve saygının odağında olan öğretmenlerimiz artık hakaretin, şiddetin ve itibarsızlaştırma sarmalının içine düşürülmüştür. Aklıselim insanlar için bu bir mesleğin yıpranması değil bir milletin geleceğinin yok edilmesidir. Münferit eylemler olmaktan çıkmış, gittikçe yaygınlık kazanmış, artık toplumsal bir yara haline gelmiş bu şiddet, eğitim öğretim hizmetinin yürütülmesini olumsuz etkilemekte, eğitimcilerin verimliliğini düşürmektedir. Öğretmenlerin zorbalarca darp edilmemesi için tüm eğitim kurumlarından sesleniyor, şiddete dur diyoruz. Bu şiddet olaylarına dur diyecek bir irade gösterilmez, şiddet uygulayan kişiler hak ettikleri cezaya çarptırılmazlar ve daha ciddi, caydırıcı tedbirler alınmaz ise çok daha ağır olaylarla karşı karşıya kalabiliriz. Eğitimciler olarak şiddet olaylarına karşı caydırıcı nitelikte yasal düzenlemeler yapılmasını acilen talep ediyor ve bekliyoruz." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından eğitimciler, sorunlarının çözümüne yönelik imza kampanyası başlattı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.