Eğitimde kalite standartları

Eğitimde kalite standartları
İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Camgöz Akdağ Dünya Kalite Günü - Avrupa Kalite Haftası kapsamında açıklamalarda bulundu.

“Kalite”nin ulaşılması gereken bir hedef değil, sonu olmayan bir yolculuğa çıkmak olduğunu söyleyen Akdağ, günümüz dünyasındaki rekabetin temel şartının, tüm sektörlerde insanların ihtiyaç ve beklentilerine uygun uluslararası standartlarda mal ve hizmet üretiminden geçtiğini belirtti. Akdağ açıklamasında, İTÜ’de kalite güvencesine yönelik yapılan çalışmaları da aktardı.

İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Camgöz Akdağ konuyu: “Ülkemizde kalite bilinci üretim sektöründe ilerleme kaydetmiş olmasına rağmen, servis sektöründe özellikle eğitimde henüz yolun başında olduğu söylenebilir. Standartlar getirmek eğitimde kaliteye ulaşmak anlamında değildir. Ancak standart sahibi olmak bir kurumun veya bölümün hatta sürecin, minimum istenilen düzeye ulaşmış olması anlamına gelmektedir. Üniversitemiz ‘kalite' kavramını bir yolculuk olarak görüyor ve bunu başarıyla sürdürüyor.” sözleriyle değerlendirdi.

 

İTÜ bünyesinde kalite güvence sisteminin oluşturulmasına yönelik çalışmalara da değinen Akdağ, İTÜ’nün misyonunu tam anlamıyla yerine getirdiğini söyledi. Ayrıca, İTÜ’nün Türkiye’de mühendislik ve mimarlık mesleklerinin tanımlarını yapan ve bu tanımları her zaman güncel tutmayı başaran; geleneksel yapısını korurken modern eğitim ve öğretim ortamlarını öğrencilerine sunan, güçlü yurt dışı ilişkileriyle öğrencilerinin sadece ülke sınırları içinde değil, uluslararası ortamda da yarışacak şekilde yetiştiren bir devlet üniversitesi olduğunu hatırlattı. İTÜ’de kalite güvence sisteminin oluşturulmasına yönelik çalışmaların; eğitim, araştırma ve yönetim kalitesi ana eksenleri temelinde yapıldığını söyleyen öğretim üyesi, İTÜ’nün araştırma ve geliştirme hedeflerini gerçekleştirecek kurumsal yapılar ve bu hedeflerin gerçekleşmesini teşvik edecek yöntemleri stratejik planına eklediğini söylüyor ve üniversitenin son yıllarda ‘Ar-Ge üniversitesi olma’ hedefine adım adım yaklaştığının altını çiziyor.

 

Dünyada en fazla akreditasyona sahip üniversite

 

İTÜ, programlarının uluslararası standartlara uygunluğunu ve dünya çapındaki eş değerliğini kanıtlamak adına, dünyada bu konuda ilk ve en önemli akreditasyon kuruluşu ABET’e ("Accreditation Board for Engineering and Technology, Inc.) başvurmuş bir üniversitedir. ABET akreditasyonuna sahip 23 programı ile ABD’deki en önemli üniversitelerle eş değer eğitim verdiği gösteren İTÜ, “dünyada en fazla akreditasyona sahip olan üniversite” unvanını sürdürüyor. Böylece İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki programlar, ABET kapsamındaki dış değerlendirme sonuçlarına göre iyileştiriliyor.

Kaynak:HÜR24 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.