Ekvador'da 6,3 büyüklüğünde deprem
Yayınlanma:
Pasifik Ateş Çemberi üzerinde yer alan Ekvador, Esmeraldas açıklarında meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.
Güney Amerika ülkesi Ekvador’da, 6,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), depremin merkez üssünün Esmeraldas eyaletinin 20 kilometre kuzeybatı açıklarında olduğunu ve yerin 35 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini duyurdu.
Yetkililerden yapılan açıklamalara göre, şu ana kadar can veya mal kaybı bildirilmedi. Deprem sonrası tsunami uyarısı da yapılmadı.
Ekvador, dünya üzerindeki en aktif sismik bölgelerden biri olan "Pasifik Ateş Çemberi" kuşağında yer alıyor. Ülkede 2016 yılında meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki büyük depremde 670’ten fazla kişi hayatını kaybetmişti.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.