,
  • BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 28 °C

Emekli asker Dalgıç: HÜDA PAR'ın kanun teklifi yasalaşırsa başka ülkelere de emsal teşkil edecek

Emekli asker Dalgıç: HÜDA PAR'ın kanun teklifi yasalaşırsa başka ülkelere de emsal teşkil edecek
HÜDA PAR’ın Meclis'e sunduğu Türkiye vatandaşı soykırımcı siyonistlerin yargılanmasına yönelik kanun teklifi hakkında değerlendirmelerde bulunan emekli asker Kenan Dalgıç, teklifin yasalaşması halinde başka ülkelere de emsal teşkil edeceğini kaydetti.

HÜDA PAR’ın Meclis'e sunduğu Türkiye vatandaşı soykırımcı siyonistlerin yargılanmasına yönelik kanun teklifi hakkında değerlendirmelerde bulunan emekli asker Kenan Dalgıç, HÜDA PAR'ın kanun teklifinin yasalaşması halinde başka ülkelere de emsal teşkil edeceğini belirtti.

Gazze'de yaşanan soykırıma katılan çifte vatandaşlar hakkında HÜDA PAR tarafından hazırlanan kanun teklifinin TBMM'de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç sürüyor.

Teklif, çifte vatandaşların soykırıma karışması halinde; vatandaşlıktan çıkarılmaları, mal varlıklarının dondurularak yeni aile fonuna aktarılması ve ağırlaştırılmış müebbet almalarını öngörüyor. Kanun teklifi, yürütme ve yürürlük maddeleriyle toplamda 6 maddeden oluşuyor.

Emekli asker aynı zamanda ASDER üyesi Kenan Dalgıç, HÜDA PAR’ın Meclis'e sunduğu kanun teklifi hakkında İLKHA muhabirine konuştu.

"HÜDA PAR'ın kanun teklifinin arzumuz Meclis kapanmadan önce yasalaşmasıdır"

Dalgıç, "HÜDA PAR'ın kanun teklifinin arzumuz elbette ki bir an önce yasalaşması, Meclis kapanmadan önce bu dönem yasalaşmasıdır. Bu şekilde Türk vatandaşı da olan aynı zamanda çifte vatandaş olan siyonistlerin Türk vatandaşlığından çıkarılması, tekrar ülkemize geri dönmemesi, soykırım ve savaş suçuyla yargılanması elbette ki en büyük arzumuzdur." diye belirtti.

"STK'lar bu zulmü sürekli gündeme getirmeli, gündemden düşürmemeli"

Bir an önce kanun yasalaşmasını talep ettiklerini belirten Dalgıç, "Meclis kapanmadan önce bu teklifin öne alınarak yasalaşması gerekir. Meclisteki grubundan partilerden beklentimiz budur. Vatandaşların siyasiler üzerine kesinlikle bir baskı kurması gerekiyor. STK'larda bu zulmü sürekli gündeme getirmeli, gündemden düşürmemeliyiz. Boykotlarımızla bununla devam etmeliyiz, devam ettirmeliyiz, gündemden düşürmemeliyiz." dedi.

"HÜDA PAR'ın kanun teklifi yasalaşırsa başka ülkelere de emsal teşkil edecek"

Gerek vatandaşlar olarak gerekse de STK'lar olarak bu konuda bir şekilde siyasilerin elini güçlendirmesi gerektiğini söyleyen Dalgıç, "HÜDA PAR'ın kanun teklifinin başka ülkelere de emsal teşkil ettiğini düşünüyorum. Her ne kadar yönetimler bu konuda  engel çıkarıyor olsalar da halkların bu konuda istekli ve iştiyaklı olduğunu düşünüyorum. Bunun da halklar, o ülkelerde halklarla beraber yönetimlerine bir baskı unsuru olacağını değerlendiriyorum." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55