,
  • BIST 9109.34
  • Altın 2918.765
  • Dolar 34.24
  • Euro 37.5411
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 22 °C

Erdoğan: Bölgede sadece Gazze ve Lübnan'la sınırlı kalmayan daha geniş bir plan uygulamaya konuldu

Erdoğan: Bölgede sadece Gazze ve Lübnan'la sınırlı kalmayan daha geniş bir plan uygulamaya konuldu
Teknofest 2024, Türkiye'nin teknoloji alanındaki büyümesini sergilemek amacıyla düzenlenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan etkinlikte önemli mesajlar verdi.

Teknofest 2024'te yaptığı konuşmada, siyonist rejimin Filistin ve Lübnan'da gerçekleştirdiği saldırıları sert sözlerle eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batılı ülkelerin siyonist rejime verdikleri desteğe dikkat çekerek, "Dökülen her damla kana, bombaları atanlar kadar, o bombaları temin edenler de ortaktır." dedi.

Etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin savunma sanayisindeki ilerlemelerine de vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere hitap ederek, "Teknofest 2024'ün ülkemize, milletimize ve özellikle gözleri parlayan gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin teknoloji ve savunma alanındaki başarılarını vurgularken, "Biruni, Ulubey, Cabir bin Hayyam, Harezmî, Piri Reis gibi büyük şahsiyetlerin fikir ve emekleriyle şekillenen bu yolculuk, bugün savunma sanayinde %80 yerli ve milli üretim oranına ulaştı" diye konuştu.

"israil, vahşetiyle bölgeyi kana buluyor"

Erdoğan, konuşmasında siyonist rejimin Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırılarına da geniş yer ayırarak, "israil saldırılarında çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 50 bin kardeşimiz vahşice katledildi. Şehirler enkaza döndü" dedi, siyonist rejimin HAMAS bahanesiyle Gazze'yi işgal ettiğini, ardından da Hizbullah bahanesiyle Lübnan'da kan döktüğünü belirterek, bu vahşete sessiz kalınamayacağını vurguladı.

"Batılı güçler israil'e destek veriyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batılı ülkelerin İsrail'e sağladığı desteği eleştirerek, "Batılı güçler bu katliam şebekesine silah, mühimmat, istihbarat ve diplomatik destek vermeyi sürdürüyor. Gazze ve Lübnan'a yağan binlerce tonluk bombaların nereden geldiği, kimler tarafından tedarik edildiği bellidir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, bölgede sadece Gazze ve Lübnan'la sınırlı kalmayan daha geniş bir planın uygulamaya konulduğunu da belirtti. "Bu planın nihai hedefinin neresi olduğunu anlamak için kâhin olmaya gerek yok" diyerek, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın bu planın merkezinde olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını "Dökülen her damla kana, bombaları atanlar kadar, o bombaları temin edenler de ortaktır" sözleriyle tamamladı.

Program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın alanında başarı sağlayan yarışmacılara ödül takdimi ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55