Erdoğan: "Hepimiz 82 milyonluk Türkiye gemisinin yolcularıyız"

Erdoğan: "Hepimiz 82 milyonluk Türkiye gemisinin yolcularıyız"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'deki herkesin aynı geminin yolcusu olduğunu belirtti.

​Meclis'te düzenlenen iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'deki herkesin aynı geminin yolcusu olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de düzenlenen iftar programında konuştu.

Programda eski ve yeni milletvekillerine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hepimizin yapması gereken iş; ezanımızın, bayrağımızın, vatanımızın, özgürlüğümüzün, geleceğimizin ifadesi olarak Türkiye’ye gözümüz gibi bakmaktır. O meşhur benzetmeyle, evet hepimiz 82 milyonluk Türkiye gemisinin yolcularıyız. İçeride ne yaşanırsa yaşansın geminin gövdesinin sağlam kalmasına, motorlarının işlemeye devam etmesine, rotasından sapmamasına katkıda bulunmak hepimizin görevidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu Meclis, Cumhuriyeti kuran Meclis’tir. Bu Meclis, çok partili siyasi hayata geçişin mimarı olan Meclis’tir. Bu Meclis, darbelere, cuntalara, vesayete karşı cesaretle dimdik duran Meclis’tir. Bu Meclis, ülkemizin kalkınması, gelişmesi, büyümesi yolunda atılan tüm adımların öncüsü olan, önünü açan bir Meclis’tir. Bu Meclis, millî iradenin üstünlüğü ilkesinden aldığı güçle ülkemize ve milletimize yönelik tüm saldırıların önünü kesen Meclis’tir. Bu Meclis, tarihimizin en önemli yönetim sistemi değişikliğini demokratik sistem içerisinde başarıyla gerçekleştiren Meclis’tir. Bu Meclis, terör örgütleriyle, ihanet çeteleriyle, beşinci kol unsurlarıyla ülkemize diz çöktürmeye çalışanların heveslerini kursaklarında bırakan Meclis’tir. İşte bunun için bu çatı altında görev yapan her bir arkadaşımız her türlü teşekkürü, her türlü takdiri hak etmektedir.”

“Yasama, yürütme, yargının güç ve yetki kaynağı milletin kendisidir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz bugünü ve geleceğiyle tüm ilgili sorumluluğu da, yetkiyi de, görevi de kendi adına yasamada işte bu Meclis’e, yürütmede Cumhurbaşkanı olarak şahsıma, yargıda da yargı kurumlarına vermiştir. Güçler ayrımı denen bu sistemi ne derece sağlıklı işletebilirsek, milletimizin umutlarına ve beklentilerine o denli iyi cevap verebiliriz. Yeni yönetim sistemimiz özellikle demokrasinin temelini oluşturan bu güçler arasındaki görev paylaşımını çok daha belirgin hâle getirmiştir” dedi.

Yasamanın, yürütmenin ve yargının güç ve yetki kaynağının milletin kendisi olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hesap verilecek yerin de milletin kendisi olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı olarak bizler seçimlerde bu hesabı veriyoruz. Yargı da, Anayasa ve kanunlar çerçevesinde yürüttüğü faaliyetleriyle hesabını milletin vicdanına sunuyor. Demokrasinin bu üç sacayağı ne kadar sağlıklı işlerse, Türkiye de içeride ve dışarıda o derece güçlü olur” vurgusunda bulundu.

cumhurbaskani-erdogan-220.jpg

"Ortak paydada bir araya gelmeye davet ediyoruz"

Millî birliğini ve devlet bütünlüğünü kaybeden ülkelerde en büyük eksikliğin demokrasi eksikliği ve millî iradenin tecellisindeki kopukluklar olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Bin yıllık vatanımız olan bu toprakları elimizden almak için her şeyi yaptılar, hâlen yapıyorlar. Son dönemde özellikle de son altı yıldır diğer ülkeler ve toplumlar için oynanan oyunların çok daha fazlası bize de uygulanmaya çalışıldı. Bunun için terör örgütlerinden ekonomik tetikçilere kadar ellerindeki tüm imkânları kullandılar. Hamdolsun milletimizle, millî iradenin temsilcisi olan Meclisimizle, kurumlarımızla birlikte yekvücut olduk, birlikte hareket ettik ve bu oyunları bozduk. Bugün buradaki şu güzel manzarayı birliğimizin, beraberliğimizin, uhuvvetimizin bir nişanesi olarak görüyorum.”

Türkiye’nin bugün güvenlikten ekonomiye her alanda kritik bir dönemden geçtiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “82 milyon vatandaşımızın her birini Türkiye ortak paydası altında bir araya gelmeye davet ediyoruz. Demokrasinin ve hukukun kuralları içinde yürüttüğümüz siyasi rekabet, bu büyük birlikteliğin engeli değil tam tersi zenginliği olmalıdır” değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.