,
  • BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 26 °C

Etiyopya'daki heyelanda ölü sayısı 229'a yükselirken kurtarma çalışmaları sürüyor

Etiyopya'daki heyelanda ölü sayısı 229'a yükselirken kurtarma çalışmaları sürüyor
Etiyopya'nın güneyinde meydana gelen toprak kaymasında hayatını kaybedenlerin sayısının 229'a yükseldiği, kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Geze Gofa Bölgesi baş yöneticisi Misikir Mitiku, düzenlediği basın toplantısında, ilk heyelan olayının saatlerce süren yoğun yağmurların ardından Pazar gecesi meydana geldiğini ve üç aile üyesini etkilediğini söyledi.

Mitiku, pazartesi sabahı meydana gelen ek heyelanın, kurtarma çalışmaları için olay yerinde toplanan bilinmeyen sayıda yerel sakini toprak altında bıraktığını ifade etti.

AP'ye göre yerel yetkililer yaptığı açıklamada, sağ kalanları kurtarmaya çalışan çok sayıda kişi de dahil olmak üzere en az 229 kişinin öldüğünü söyledi.

Yetkililer, ölümcül olayın ardından alınan önlem tedbirleri kapsamında yerel sakinlerin geçici olarak okullar gibi kamuya açık tesislere yerleştirildiğini belirtti.

Sağ olarak kurtarılan yaklaşık 10 kişinin ise yakındaki sağlık kuruluşlarında tedavi altına alındığı ifade edildi.

Yerel yetkililer ayrıca çamur altında gömülü cesetlerin sayısının artmasıyla ölü sayısının artabileceğini söyledi. Kaç kişinin kayıp olduğu henüz netlik kazanmadı.

Ölümcül heyelan, Etiyopya'nın Temmuz ayında başlayan ve Eylül ortasına kadar sürmesi beklenen yağmurlu bir mevsimin ortasında meydana geldi. Mevsimsel yağmurlar zaman zaman Doğu Afrika ülkesinin bazı bölgelerinde ölümcül heyelanlara neden oluyor.

Gofa Bölgesi Afet Risk Yönetimi Ofisi Başkanı Markos Melese, Etiyopya Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, bölgenin geçmişte de benzer heyelan olaylarına maruz kaldığını söyledi.

Son heyelanın büyük hasara yol açtığını ve can kayıplarının arttığını belirten Melese, afet sonrası yerinden edilenler de dahil olmak üzere etkilenen topluluklara destek olmak için koordineli çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Kurtarma çalışmaları kapsamında Etiyopya Kızılhaç Derneği ve komşu bölge ve bölgelerden gelen profesyoneller şu anda olay yerinde mağdurlara yardım ediyor.

Yerel hükümet, Etiyopyalılara kayıpların bulunması için daha fazla kurtarma çalışması yapılması ve yerinden edilmiş kişilere yardım edilmesi için bölgeye gereken desteği ve ilgiyi göstermeleri çağrısında bulundu.

Etiyopya'nın iktidar partisi yaptığı açıklamada felaketten dolayı üzüntü duyduğunu söyledi. Başbakan Abiy Ahmed Facebook'ta yaptığı açıklamada "bu korkunç kayıptan dolayı derinden üzüldüğünü" belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55