FMV Işık Üniversitesi Türkiye’nin ilk Vak’a Analizi merkezini kuruyor

FMV Işık Üniversitesi Türkiye’nin ilk Vak’a Analizi merkezini kuruyor
Türkiye’de yenilikçi yaklaşımları ile kendi alanında fark yaratan FMV Işık Üniversitesi, üniversite-iş dünyası işbirliği konusundaki çalışmalara bir yenisini ekliyor.

Işık Üniversitesi Finansal Yönetim ve İşletmecilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (FİMER) çalışmalarını kamu, özel sektör ve sosyal sektörde faaliyet gösteren işletme ve kuruluşlar nezdinde odaklaştıracak. Merkez ile,ekonominin farklı alanlarındaki işletmelerin kurumsal deneyim ve birikimleri ile, işletmecilik faaliyetlerinde yarattıkları değerlerin daha geniş düzeyde farkındalık ve bilinilirlik kazandırılmasını hedeflenmektedir.

TSKB ile işbirliği yapılacak…

Bu oluşumun alt yapısını oluşturan unsurların başında geniş bir arşiv kapasitesi ve veri tabanı erişimi gelmektedir.Bu bağlamda Işık Üniversitesi, ülkemizin ekonomik kalkınma ve bankacılık sektöründe en birikimli, deneyimli ve saygın kurumlarından biri olan Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası (TSKB) ile arşiv paylaşımı ve veri erişimi konusunda işbirliği anlaşması imzalandı.

FMV Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay, Işık Üniversitesi ve TSKB arasında imzalanan işbirliği anlaşması ile yalnızca kurulmakta olan araştırma merkezi ile bağlantılı olarak güçlü ve zengin bir alt yapı imkanı sağlanmadığını; aynı zamanda FİMER’in bundan sonraki çalışmalarında da çok değerli bir paydaşlık ilişkisinin de ilk adımının atıldığını söyledi.

Rektör Prof. Tekinay, Merkez’in ana çıkış noktasını, yüksek öğretim kurumlarında gerek sınıf-içi, gerekse de sınıf-dışı programlarda giderek daha yoğun olarak kullanılmaya başlanan vak’a analizlerinin “güncel, yaşayan ve kendi çevremizde karşılığı olan örneklerden oluşmasının önemi” olarak tanımlamaktadır.  

Rektör Prof. Dr. Tekinay,  yaptığı değerlendirmede; dünyada olduğu gibi ülkemizde de yüksek öğrenim kurumlarının “belli akademik konularda veya mesleki eğitim çalışmalarında benzer kurumlarla farklı özellikler taşıyan yetkinlik alanları oluşturmuş ve sektörde bu yetkinlik alanları ile anılmayı başarmış” olmalarının önemine işaret ederken, FİMER’in de Işık Üniversitesi bünyesindeki ilgili etkinlik alanlarının daha da geliştirilmesine katkıda bulunmasını beklediklerini belirtti. 

Etkinliklerde de ortak hareket edilecek

İşbirliği çerçevesinde, FMV Işık Üniversitesi Kütüphanesi ve TSKB Kütüphanesi aralarındaki ödünç verme-ödünç alma hizmeti kapsamında, Telif hakları açısından paylaşılmasında kısıt bulunmayan her türlü yazılı, görsel ve elektronik içeriği paylaşabilecekler.  

Yine bu işbirliği kapsamında, her iki kurumun belirli sayıdaki çalışanları, araştırmacıları, dış üyelik kaydı ile diğer kurumun kütüphanesinde araştırmalarını ücretsiz olarak sürdürebilecekler. Ayrıca üyeler kullanmak istedikleri kaynakları bağlı bulunduğu kurumun kütüphanesine iletmek koşulu ile diğer kurumun kütüphanesinden kaynak temininde de  bulunabilecekler.

FMV Işık Üniversitesi kütüphanesi ya da TSKB kütüphanesi, düzenleyecekleri mesleki eğitim, çalıştay, seminer, konferans vb. etkinliklerde işbirliği yapabilecekler; her iki kütüphane, çalışanlarının bu etkinliklere katılımını sağlayarak mesleki gelişim konusunda da işbirliği yapacaklar.          

TSKB Kütüphanesi, FMV Işık Üniversitesi’nden dış üye kaydı ile üniversite mensuplarına hafta içi çalışma saatleri içinde hizmet vererek kurum içi üyeleri için öngörülen olanakları sağlayacak.

Nasıl çalışacak?

Finansal Yönetim ve İşletmecilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (FİMER), bir yönetim ve uygulama araştırmaları merkezi olarak işlev görmesi planlanmakta; Merkez’in, akademisyenler, finans yöneticileri, şirket sahipleri, sektörel STK'lar, yatırımcılar, finans medyası ve gelişmelere dayalı olarak oluşacak, alanda görev yapacak araştırmacılar/lisans üstü, master ve doktora öğrencilerinin faaliyet gösterecekleri bir platform olarak geliştirilmesi hedefleniyor.

Bu çerçevede, açık bir sisteme sahip olması düşünülen merkez çalışmalarına ülkemizin bütün yörelerindeki akademisyenlerin, araştırmacı ve profesyonellerin aktif, güncel ve doğrudan katılımlarının gerçekleştirilmesine büyük önem veriliyor.

FİMER; Üniversite Rektör temsilcisinin yanında, Işık Üniversitesi bünyesindeki ilgili bölümlerden  temsilcilerin oluşturduğu bir Yönetim Kurulu, Merkez’in ilgi alanlarında görev yapmış ve yapmakta olan saygın ve deneyimli isimlerden oluşan bir Danışma Kurulu, vak’a analizlerinin nitelik ve geçerlilik olarak belli bir standart ve düzeyde üretilmelerinin güvencesini teminen oluşturulacak olan bir Okuma ve Değerlendirme Kurulu ve Merkez Müdürlüğü’nden oluşan bir yapı içinde faaliyetlerini sürdürecek. 

Kaynak:HÜR24 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.