,
  • BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 26 °C

Gazeteci Özköse: HÜDA PAR’ın kanun teklifinin samimiyet sınavı olduğunu düşünüyorum

Gazeteci Özköse: HÜDA PAR’ın kanun teklifinin samimiyet sınavı olduğunu düşünüyorum
HÜDA PAR’ın Meclis'e sunduğu Türkiye vatandaşı soykırımcı siyonistlerin yargılanmasına yönelik kanun teklifi hakkında değerlendirmelerde bulunan Gazeteci-Yazar Adem Özköse; kanun teklifinin bir samimiyet testi olacağını söyledi.

 

Gazze'de yaşanan soykırıma katılan çifte vatandaşlar hakkında HÜDA PAR tarafından hazırlanan kanun teklifinin TBMM'de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç sürüyor.

HÜDA PAR'ın, soykırım suçuna iştirak eden çifte vatandaşlardan yargıdan kaçanların vatandaşlıktan çıkarılmaları ve mal varlıklarına el konulmasını öngören kanun teklifinin önümüzdeki günlerde Genel Kurul gündemine girmesi bekleniyor.

Teklif, çifte vatandaşların soykırıma karışması halinde; vatandaşlıktan çıkarılmaları, mal varlıklarının dondurularak yeni aile fonuna aktarılması ve ağırlaştırılmış müebbet almalarını öngörüyor. Kanun teklifi, yürütme ve yürürlük maddeleriyle toplamda 6 maddeden oluşuyor.

Gazeteci-Yazar Adem Özköse konuyla ilgili İLKHA muhabirine önemli değerlendirmelerde bulundu.

“israille kurulan her türlü ticari ve siyasi ilişki aslında bir terör örgütüyle ticaret ve siyasi ilişki kurmak anlamına gelir”

İşgal rejiminin Gazze'de son yüzyılın en büyük soykırımlarından birini işlediğine dikkat çeken Özköse, “Bir şehir; hastaneleriyle, camileriyle, her şeyiyle adeta yok ediliyor. Gazzeliler büyük bir terör şebekesiyle karşı karşıyalar, bütün insani sınırlar aşıldı. israil asla bir devlet değil, bir terör örgütüdür çünkü bir terör örgütü ancak çocukları katledebilir, sivilleri bu şekilde yok edebilir. Bu bağlamda israil'le kurulan her türlü ticari ve siyasi ilişki aslında bir terör örgütüyle ticaret ve siyasi ilişki kurmak anlamına gelir. Kesinlikle hiçbir devletin hele hele Müslüman devletlerin israil'le ilişki kurmasını, onları güçlendirecek adımlar atmasını doğru görmüyoruz. Bunu bir işbirlikçilik, soykırım destekçiliği olarak görüyoruz.” dedi.

“Türk vatandaşı olan Yahudiler gidip bizzat Gazze'de o çocukları katlediyorlar"

Bu dönemde asıl önemli konunun Türkiye vatandaşı olanların işgal rejiminin saflarına katılması olduğunu belirten Özköse, “Türkiye'den ne yazık ki bir grup Yahudi fakat Türk vatandaşı olan yani bu ülkenin ekmeğini yiyen, suyunu içen Türk vatandaşı olan Yahudiler, gidip bizzat Gazze'de o çocukları katlediyorlar, Gazzeli kardeşlerimizi öldürüyorlar. israil'in işlemiş olduğu terör eylemlerine katılıyorlar. Bu asla kabul edilemez. Türkiye halkı da zaten buna tepki gösteriyor.” diye belirtti.

“Sokakları dolaştığınızda halkın çok büyük bir ekseriyetinin bu tasarıyı desteklediklerini düşünüyorum”

Türkiye halkının işgal rejiminin saflarına katılan Türkiye vatandaşlarına tepkisinin HÜDAPAR eliyle Meclis'e taşındığını hatırlatan Özköse, “Şimdi şöyle bir durum var; Türkiye bu soykırıma tabii ki karşı yani en tepeden en aşağı kadar resmi kanallarda bu dillendiriliyor. Söylem bazında çok güzel fakat bunun pratikle desteklenmesi lazım. HÜDA PAR'ın Meclis'e taşımış olduğu Türk vatandaşı olup Gazze'de savaşanların, Gazze'deki kardeşlerimizi katledenlerin; vatandaşlıktan çıkarılmaları, yargılanmaları bu söylemi aslında pratiğe taşıyacak. Bu anlamda biz önümüzdeki günler Meclis'e gelecek olan bu teklifin bir samimiyet sınavı olduğunu düşünüyoruz. Herkes bu terör örgütüyle, terör şebekesiyle mücadelede ne kadar samimi ne kadar samimi değil, bu bir anlamda ortaya çıkmış olacak. Sokakları dolaştığınızda halkın çok büyük bir ekseriyetinin yani yüzde 96-97’lerin bu tasarıyı desteklediklerini düşünüyorum. Bu ülkenin vatandaşları olarak asla ve asla Gazze'deki çocuklarımızı katledenlerin bu katliamları işledikten sonra, elleri kanlandıktan sonra rahat bir şekilde Türkiye'de yaşamalarını istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Eğer bu ülkeden giden insanlar bir yerde çocuk katlediyorlarsa, bu ülkenin hem hukukuna hem vicdan hem de bu ülkenin tarihine aykırı bir iş yapıyorlar demektir”

Özköse, “Bu ülke, merhamet ülkesidir. Bu ülkeden insanlar gitmişler dünyanın dört bir tarafındaki mazlumlara yardım etmişlerdir. Eğer bu ülkeden giden insanlar bir yerde çocuk katlediyorlarsa, bu ülkenin hem hukukuna hem vicdan hem de bu ülkenin tarihine aykırı bir iş yapıyorlar demektir. Bu anlamda bu tasarıyı ben şahsi olarak sonuna kadar destekliyorum. Halkımızın da tasarının yanında olduklarını düşünüyorum. İyi bir turnusol kâğıdı olacak; kim siyonist destekçisi kim siyonizmi sadece dille destekliyor ama pratikte bir şey yapılacağı zaman bunu desteklemiyor ve kim siyonizme karşı, kim bu katliamlara karşı, kim bu soykırıma karşı hep birlikte bunu görmüş olacağız. Ben bu tasarının geçeceğini düşünüyorum. Eğer geçmezse, eğer birileri bunu engellemeye çalışırlarsa, bu da onlar için bir utanç vesikası olarak tarihe geçecek diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55