Gazze'deki hastanelerden tıbbi atığın toplanılamaması salgın riski taşıyor

Gazze'deki hastanelerden tıbbi atığın toplanılamaması salgın riski taşıyor
İşgalci siyonist rejim, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de vahşi bir şekilde kadın ve çocuk ayırt etmeksizin bombardımanlarını sürdürüyor.

Şu ana kadar 4 bin 300'ü aşkın kişinin şehit olduğu saldırıların yanı sıra işgal rejimi, bölgeye büyük bir ambargo uyguluyor. İşgal rejimi, su ve elektrikleri kesiyor, içeriye yakıtın girmesine izin vermiyor. Bu durum başta hastaneler olmak üzere kritik hizmetler sunan kurumları kapattırıyor.

Gazze Şifa hastanesi Kadın Doğum Uzmanı, Dr. Fadya Malhis, gazetecilere yaptığı açıklamada, kapasitelerinin üzerinde hastaya müdahale ettiklerini belirterek bu nedenle tıbbi atıklarda savaştan öncesine oranla büyük artış kaydedildiğine dikkat çekti.

Tıbbi atıkların, hastanelerin etrafında toplatıldığını ve çok kötü kokular yaydığını ifade eden Malhis, bu nedenle enfeksiyon kapma ve salgın riskiyle karşı karşıya olduklarına dikkat çekti. Malhis, tıbbi atıkların toplatılıp gerekli yerlere götürülmesi için belediyelerin görevlerini yapmaya engel olan yakıt gibi ihtiyaçların giderilmesi gerektiğini kaydetti.

Gazze Şeridi Belediyeler Birliği Başkanı Dr. Yahya Al-Sarrac da bugün Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin medya merkezinde düzenlediği basın toplantısında, yakıt krizine dikkat çekmişti.

Sarrac, "Üst üste on beşinci gün boyunca devam eden işgal saldırısı, tesis ve hizmetlerde büyük hasara ve elektrik, su ve yakıt kesintilerinin tamamen kesintiye uğramasına neden oldu." dedi.

Bu hasar ve krizin, belediyelerin sunduğu temel hizmetleri olumsuz ve önemli ölçüde etkilediğini vurgulayan Sarrac, sektördeki tüm belediyelerin elektrik kesintisi ve ciddi yakıt sıkıntısı yaşadığını kaydetti.

Yakıt kıtlığının büyük bir sağlık ve çevre felaketinin ve büyük bir susuzluğun habercisi olduğunu ifade eden Sarrac, yaklaşık 20 kanalizasyon tesisi ve deniz suyu tuzdan arındırma tesisinin çalışmayı durdurduğu ve her bir belediyenin yaklaşık günlük 2 bin ton atık toplamak için yakıt ihtiyacının olduğu konusunda uyardı.

Sarrac, "Elektrik kesintileri ve kanalizasyon tesislerinin işletilmesi için gerekli yakıtın bulunmaması nedeniyle her gün büyük miktarlarda arıtılmamış atık suyun denize sızmaya devam etmesi, sağlık ve çevre felaketinin daha da kötüleşmesine yol açacaktır." ifadelerini kullandı.

Sarrac, tüm belediyelerin temel hizmetleri sunabilmesi için gerekli yakıtın sağlanması çağrısında bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.