,
  • BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 26 °C

Gazze'deki hükümet: İşgal, Refah'ta son 48 saatte 72 kişi katletti

Gazze'deki hükümet: İşgal, Refah'ta son 48 saatte 72 kişi katletti
Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, işgalci siyonist ordunun, Refah'ta son 48 saat içerisinde düzenlediği bombardımanda 72 kişinin şehit olduğunu bildirdi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, işgal ordusunun, Refah şehrinin batı ve kuzeybatısında sözde "güvenli" olduğu iddia edilen bölgelerde yerinden edilmiş kişilerin çadırlarının bulunduğu yerleri bombaladığı belirtildi.

Açıklamada, son 48 saatte düzenlenen bu saldırılarda 72 kişinin şehit olduğu ve 3 "insanlık suçunun" işlendiği kaydedildi.

İşgalci siyonistlerin, "cinayet ve hedef alınma korkusuyla kaçan sivillere ve yerinden edilmiş insanlara karşı daha fazla katliam yapma niyetinde" olduğu belirtilen açıklamada, "Bu durum, işgalin, soykırım suçunu önceden tasarlayarak işlemeyi sürdürme konusundaki ısrarını doğruluyor. Ayrıca ceza ve uluslararası mahkemelere ve tüm ülkelere, Filistinli sivillerin öldürülmesinin ve imhasının devam edeceği mesajını veriyor." denildi.

Dünya ülkelerine "İsrail ve ABD'nin öncülük ettiği katliamları" kınama çağrısı

İsrail ordusunun, "Refah kentindeki saldırılarıyla UAD ve Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) apaçık bir şekilde meydan okuma, dünya ülkelerine de Filistinli sivillerin öldürülmesi ve soykırıma uğratılmasına devam ettiği mesajı verdiği" aktarıldı.

Son saldırıların kınandığı açıklamada, dünya ülkelerinin de işgalcilerin ve Amerikalıların öncülük ettiği bu vahşi katliamları kınaması gerektiği kaydedildi.

7 Ekim'den bu yana gerçekleştirilen saldırılardan 130 bin kişinin öldüğü, yaralandığı ve kaybolduğuna işaret edilen açıklamada, bu durumdan tamamen işgalci rejimin, ABD yönetiminin ve soykırım suçuna karışan ülkelerin sorumlu olduğu vurgulandı.

Açıklamada, şu çağrılarda bulunuldu:

"Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni ve dünyadaki tüm özgür yargıçları, "israilli" savaş suçlularını, Amerikalı savaş suçlularını ve onbinlerce sivilin, yerinden edilmiş kişinin öldürülmesine katılan tüm savaş suçlularını yargılamaya çağırıyoruz.

Her gün ve her katliamda daha fazla yerinden edilmiş kişinin, sivilin ve mağdurun hayatına mal olmaya devam eden soykırım savaşını durdurmak için özgür dünyanın tüm ülkelerini ve tüm uluslararası ve uluslararası kuruluşları işgale baskı yapmaya çağırıyoruz.

Ayrıca Refah kara geçiş kapısının açılması ve binlerce yaralı ve hastanın yurtdışında tedavi görmek üzere seyahat etmesine izin verilmesi yönünde çağrıda bulunuyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55