Girişimcilik Eğitimi alan 240 kursiyere sertifikaları verildi

Girişimcilik Eğitimi alan 240 kursiyere sertifikaları verildi
Karacadağ Kalkınma Ajansının desteğiyle DOSİAD tarafından KOSGEB Girişimcilik Eğitimi alan 240 girişimciye sertifikaları verildi.

Diyarbakır’da KOSGEB Girişimcilik Eğitimi alan 240 kursiyere, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Karacadağ Kalkınma Ajansının desteğiyle Diyarbakır Organize Sanayici ve İş Adamları Derneği (DOSİAD) tarafından KOSGEB Girişimcilik Eğitimi alan 240 girişimciye sertifikaları Karacadağ Kalkınma Ajansı binasında düzenlenen törenle verildi.

Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, Diyarbakır Organize Sanayici İş Adamları Derneği (DOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Özkılıç, Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır KOSGEB İl Müdürü Mehmet Fidan ve eğitim gören girişicimler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu ve işsizlik sorununun bitirilmesi için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Konuşmasında Cazibe Merkezleri Programı’nın desteğinden söz eden Aksoy, “Bölgemizin en önemli sıkıntılarından birisi işsizlik. Bu işsizliğin bitirilmesi noktasında yürütülen önemli çalışmalar var, bunlardan en önemlilerinden birisi de hepinizin bildiği gibi Doğu ve Güneydoğuyu Anadolu Bölgesini kapsayan 23 ilini kapsayan, Cazibe Merkezleri Programı var. Bu Cazibe Merkezleri Programı’nda bölgemizde yapılacak olan yatırımlara devletin önemli katkıları ve teşvikleri vardır. Bu konuda ilimizde de yatırım yapmak isteyen çok sayıda iş adamı görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bunu kalkınma ajansımız koordinasyonunda yapıyoruz. 27 Şubat’a kadar da iş adamlarımızın bölgede yatırım yapmaları veya mevcut yatırımları varsa bunları gerçekleştirmeleri yönündeki başvurularını alıyoruz. Bu anlamda Ticaret ve Sanayi Odamız iş dünyasıyla ilgili sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde bu çalışmaları ortaya koyuyoruz. Özellikle ilimize yeni gelecek olan yatırımların bölgedeki istihdamın artmasına, ilimizin ekonomik anlamda gelişmesine de çok önemli katkılar sunacağını biliyoruz.” dedi.

Girişimcilik eğitiminin önemine değinen Aksoy, “Girişimcilik eğitimi önemlidir, çünkü bir işi nasıl yapacağınızı bu almış olduğunuz eğitimle, belirli bir sürede öz bir şekilde sizlere anlatıldı ve öğrenmiş oldunuz. Burada almış olduğunuz eğitim sizler için önemli. ‘Ben de bir girişimci olmak istiyorum’ dediğinizde bu sertifikanızın size önemli katkıları olacaktır. En önemlisi de KOSGEB’in girişimcilik eğitimi almış, sertifikası olan yatırımcılara, girişimcilere 50 bin liralık hibe ve 100 bin liraya kadar kredi şeklinde bir çalışması var. Bu anlamda buna da başvurarak kendi işinizi kurma ve süreç içerisinde bunu geliştirme gibi bir çalışmayı da ortaya koyabilirsiniz.‘Benim bir fikrim var, benim bir projem var, bu projemi hayata geçirmek istiyorum ’diyenlere KOSGEB gibi devletin birçok kurumunun farklı alanlarda yapmış olduğu destekler ve katkılar var. Umuyorum ki sizler de Diyarbakır’da bu eğitimler  sonrası bu alanda yeni girişimciler olarak iş piyasasına girip süreç içerisinde de kendinizi daha iyi bir noktaya taşıyarak yeni işletmeleri Diyarbakır’a kazandıracaksınız.” ifadelerini kullandı.

İş Geliştirme Merkezine değinen Vali Aksoy sözlerine şöyle devam etti:

“Bir başka hususu da paylaşmak istiyorum ki, faaliyete geçirilmeyen bir İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) var.  Bunun da temel amacı ve fonksiyonu ‘benim bir fikrim var benim bir iş yapma düşüncem var, yapacak bir yerim yok ve bunu yapacak kaynağım yok’ diyen insanlara işini geliştirebileceği 2 yıllık bir sürede çok sembolik rakamlarla bir yer kiralaması yapılması suretiyle, burada kendisini ve işini geliştirmesini ve geliştirdikten sonra daha iyi bir noktaya taşınmasını amaçlayan bir proje. Bunu İŞGEM ve KOSGEB olarak bu bina proje olarak yapıldı. Önümüzdeki dönemde biz bunu organize sanayi bölgesi müteşebbis heyeti olarak işletmeye açacağız. Önümüzdeki dönemde İŞGEM’i Diyarbakır’da aktif hale getireceğiz. Bu da fikri olan, yatırım yapma düşüncesi olan arkadaşlarımıza önemli bir fırsat oluşturmuş olacak.”

Sertifika alan girişimcilere KOSGEB desteği olduğunu dile getiren DOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Özkılıç da, girişimcilere 50 bin TL hibe, 10 bin TL de faizsiz destek verildiğini ifade etti.

Özkılıç,  “Çok başarılı bir eğitim sürecinden sonra inşallah sertifikalarını vereceğiz. Biz bu sertifikaları verirken, sadece bu belgeyi alıp herkes evine gitsin değil. Bu sertifikayla inşallah açacağımız iş yerlerinin açılışlarına geleceğiz. Bu sertifikayla biliyorsunuz girişimciye KOSGEB desteği var. 50 bin hibe, 100 bin TL de faizsiz destek var. Kuracağınız işin niteliğine ve niceliğine göre KOSGEB’e müracaat ederseniz, buradan da fayda görürsünüz. Daha önce de DOSİAD bu tür etkinlikler yapmıştı. Hala devam eden projelerimiz var. İnşallah Diyarbakır, bölgemiz ve ülkemiz için daha güzel işler yaparsınız.” dedi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar da işsizlikle mücadele edebilmenin yöntemlerinden birinin de yeni girişimcilerin ortaya çıkması olduğunu belityyiği konuşmasında, girişimcilik eğitimi alanları tebrik ederek, “Gerek ülkemizin gerekse de ilimizin en temel sorunlarından biri işsizliktir. Bu işsizlikle mücadele edebilmenin yöntemlerinden biri de yeni girişimcilerin ortaya çıkmasıdır. Çünkü kamu kurumları iş kapısı olmaktan çıktı. Artık genç nüfuslu olan bir ülke ve bir iliz. Bu gençlerimize istihdam oluşturmanın yolu da özel sektördeki gelişmelere bağlıdır. Özellikle girişimcilik kursu bizim önemsediğimiz ve bu yönden çalışma yürüttüğümüz bir alan. Bu belgeyle özellikle iş fikri olan sizlerin öncelikli olarak kendi işinizi kurmada 50 bin TL hibe alıyorsunuz. KOSGEB’ten, imalata dönük bir işletme ise 100 bin TL faizsiz kredi alıyorsunuz. Özelikle KOSGEB’in zaman zaman buna dönük açıklamaları var. KOSGEB’le ilgili belge alındıktan sonra muhtemelen size ‘Bize başvurun 2 bin ve 3 bin TL karşılığında biz size bu desteklere ulaştıralım’ diye mesajlar geliyor. KOSGEB’in aracısız ücretsiz hizmeti vardır.  Gerek KOSGEB hizmet binasında gerekse Ticaret  ve Sanayi Odası bünyesinde de bizim temsilciliğimiz var. Aynı zamanda KOSGEB özellikle 2016 yılında hem bu girişimcilik kurslarıyla hem de hibe destekleriyle Türkiye’de birinci oldu.” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda eğitim gören 240 girişimciye sertifikaları verildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.