,
  • BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 26 °C

HAMAS: Han Yunus'taki katliam soykırımın devamıdır ve ABD yönetimi bu suça doğrudan ortaktır

HAMAS: Han Yunus'taki katliam soykırımın devamıdır ve ABD yönetimi bu suça doğrudan ortaktır
HAMAS, işgal ordusu tarafından Gazze Şeridi'nde işlenen ve savaş tarihinde eşi benzeri görülmemiş suçlar ve katliamlar silsilesinin devamını teşkil eden korkunç Mevasi katliamını telin ederek ABD'nin desteğine dikkat çekti.

Hareket, yaptığı basın açıklamasında, siyonist işgal ordusu tarafından gerçekleştirilen menfur katliamda, işgal ordusunun "güvenli bölge" olarak sınıflandırdığı ve vatandaşları buraya taşınmaya çağırdığı Han Yunus'un batısındaki Mevasi bölgesinin hedef alındığını belirtti.

İşgal ordusunun uçakları, topçu birlikleri ve diğer araçlarıyla çeşitli türden silahlarla yerinden edilmiş insanların çadırlarını yoğun bir şekilde ve art arda hedef aldığını ifade eden HAMAS, bunun sonucunda yüzlerce masum silahsız sivilin şehit olduğunu ve yaralandığını kaydetti.

Hareket, işgalcilerin, saldırıda "direniş liderlerini hedef aldığı" yönündeki iddialarının yalan olduğuna dikkat çekerek, işgalcilerin "Filistinli liderleri hedef aldığı" yönündeki iddialarının ilk olmadığını, bu iddiaların daha sonra yalan olduğunun ortaya çıktığını kaydetti. HAMAS, ortalan atılan bu yalanların amacının korkunç katliamın büyüklüğünü örtbas etmeye yönelik olduğunu vurguladı.

HAMAS, 80 binden fazla yerinden edilmiş insanın yaşadığı bir bölgeyi hedef alan Mevasi katliamının, tüm savaş kanunlarını hiçe sayan siyonist hükümetin, Filistin halkına karşı işlediği soykırım savaşının bir devamı olduğunu kaydetti.

Hareket, açıklamasının sonunda, "Uluslararası hukukun ve anlaşmaların bu şekilde hiçe sayılması ve silahsız sivillere yönelik yaygın ihlaller, ABD yönetiminin Siyonist aşırılık yanlısı hükümete ve onun terörist ordusuna, suçlarını örtbas ederek, ona her türlü siyasi ve askeri desteği sağlayarak ve uluslararası adaletin elini bu suçlara karşı rolünü oynamaktan alıkoyarak ve onu bu suçlarda tam bir ortak haline getirerek sağladığı destek olmadan devam edemezdi." ifadelerine yer verdi.

HAMAS Siyasi büro üyesi Sami Ebu Zuhri de katliam sonrası yaptığı açıklamada, bu yeni katliamın işgalin herhangi bir anlaşmayla ilgilenmediğine dair pratik bir mesaj olduğunu vurguladı.

HAMAS liderlerinden Abdurrahman Şedid ise İşgal rejiminin Gazze'deki korkunç katliamlarına verilecek cevabın, işgali engellemek ve Gazze Şeridi'ndeki suçlarına son vermek için geniş çaplı bir halk hareketi gerektirdiğini söyledi.

Şedid, yaptığı açıklamada, Batı Şeria, işgal altındaki Kudüs ve Yeşil Hat içindeki tüm meydanların Gazze ve halkını desteklemek ve direnişe destek vermek için ayaklanması çağrısında bulundu.

Şedid, ayrıca Batı Şeria'daki direnişçileri işgal kuvvetlerine ve yerleşimcilere karşı kapsamlı operasyonlar düzenlemeye çağırdı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55