,
  • BIST 9829.19
  • Altın 2920.731
  • Dolar 34.1478
  • Euro 38.1283
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C

Harran Üniversitesi’nde "Nar Üreticileri Buluşması" gerçekleştirildi

Harran Üniversitesi’nde "Nar Üreticileri Buluşması" gerçekleştirildi
Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi, nar üreticileri, tarım uzmanları ve yerel yetkililer arasında iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Ziraat Fakültesi, Raz Gıda ve Tarım ile Konfrut GAP iş birliğiyle düzenlenen “Nar Üreticileri Buluşması”, bölgenin dört bir yanından gelen uzmanlar ve üreticileri bir araya getirerek nar üretiminin geleceği, pazar trendleri ve sektördeki teknolojik gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulunmalarını sağladı.

Hüseyin Apan Konferans Salonu'nda gerçekleşen programa, Şanlıurfa Büyükşehir Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Onur Şatıroğlu, Harran Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet İlyas, Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, kamu kurum kuruluş temsilcileri, nar üreticileri, çiftçiler ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Vali Yardımcısı Onur Şatıroğlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz ve Konfrut Gap Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağan birer açış konuşması yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından iki oturumlu panele geçildi. Emrah İnce’nin moderatörlüğünde gerçekleşen ilk panelde, Şanlıurfa Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdürü Mehmet Aksoy ve Harran Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turan Binici’nin yer aldığı panelde, nar üretiminde dünya genelindeki trendler ve Türkiye’nin nar ihracatındaki kritik rolü gibi önemli konular ele alındı.

Harran Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Hasan Vardin, narın tarihsel önemi ve sağlık üzerindeki faydaları hakkında detaylı bilgi verirken, Döhler Genel Müdürü Can Aydemir ise global pazarlarda nar tüketiminin neden yükselişte olduğunu ve Türkiye’nin bu talebi karşılamadaki stratejik konumunu vurguladı.

Emrah İnce’nin moderatörlüğünde gerçekleşen ikinci panelde ise, nar yetiştiriciliğinin daha teknik yönleri ele alındı. Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Ali İkinci ve Doç. Dr. Mehmet Mamay gibi uzmanlar, toprak seçimi, sulama teknikleri, zararlılarla mücadele ve organik tarım gibi konulara değindiler.

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, organik nar üretiminde sürdürülebilir uygulamaları ve hasat sırasında kalitenin korunmasına yönelik yöntemleri vurguladı.

İkinci oturumun son konuşmacısı Entekno Genel Müdürü Oktay Uysal, katılımcılara nar yetiştiriciliği ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Etkinlik, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz’ın kapanış konuşmasıyla sona erdi. Ardından düzenlenen öğle yemeğinde katılımcılar, fikir alışverişinde bulunma ve olası iş birliklerini keşfetme fırsatı yakaladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55