,
  • BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Hekimler ve sağlık çalışanlarından Gazze direnişine destek

Hekimler ve sağlık çalışanlarından Gazze direnişine destek
Malatya'daki hekim ve sağlık çalışanlarının "Sessiz Yürüyüş" etkinliğinde, Gazze’deki onurlu hekimler ve sağlık çalışanlarına, zulme karşı duran vicdanlı insanlara destek mesajı verildi.

 

Malatya'daki Hekimler ve sağlık çalışanları sessiz yürüyüşlerinin 45'inci haftasında bir araya geldi.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç'inde katıldığı yürüyüş, Eski İl Eğitim Müdürlüğünden başlayıp Kernek Karagözlüler Camii bahçesinde sona erdi.

Burada basın açıklamasından önce kısa bir konuşma yapan Dr. Fuat Zengin, Narin ve Sıla bebeğe karşı yapılan vahşete tepki göstererek, yetkililerin bu canilere en ağır cezayı vermesi çağrısında bulundu.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç'in yürüyüşlerine katılmasına değinen Dr. Zengin, "Aramızda Mersin Milletvekilimiz (Faruk Dinç) var. Allah kendisinden razı olsun. Yürüyüşümüze teşrif eden ilk milletvekili, bunu da vurgulamak istiyorum. Kendilerinin (Parti olarak) çifte vatandaş olan siyonistler ile ilgili meclise sundukları bir kanun teklifi vardı. İnşallah geçer. Türkiye'de yaşayan siyonistlerin Türk vatandaşlığından çıkarılmasıyla ilgili hepimiz bunu destekliyoruz. Yöneticiler, lütfen halkın sesini duyun ve dikkate alın" çağrısında bulundu.

Dr. Zengin'in konuşmasının ardından kitle adına basın açıklamasını Hemşirelik Fakültesi son sınıf öğrencisi Feyza Karslıoğlu okudu.

Feyza Karslıoğlu, Gazze halkına selam göndererek, vatanlarını savunmak uğruna hayatlarını feda edenleri anmak için bir araya geldiklerini duyurdu. 45. haftasında gerçekleştirilen Sessiz Yürüyüş etkinliğinde, Gazze’deki onurlu hekimler ve sağlık çalışanlarına, zulme karşı duran vicdanlı insanlara destek mesajı verildi.

76 yıldır devam eden katliamların ve soykırım niteliğindeki saldırıların üzerine dikkat çeken Karslıoğlu, 7 Ekim'den bu yana işgalci güçlerin suç dosyalarını artırdığını belirtti. Son 11 ayda Gazze'de her gün en az 130 kişinin katledildiğini, toplam şehit sayısının 40 bini aştığını ifade etti. Bu sayıların, çoğunluğunu çocuklar ve kadınların oluşturduğunu vurguladı.

Karslıoğlu, Gazze halkının açlık, salgın hastalıklar ve şiddet karşısında onurlu bir direniş sergilediğine dikkat çekerek, "Tarafımız mazlumlar, düşmanımız zalimler!" dedi. Gazze’deki sağlık çalışanları ve basın mensuplarının yaşadığı zorluklara da değinen Karslıoğlu, tüm bu mücadelenin insanlık adına sürdüğünü ifade etti.

Etkinlikte, insan hakları aktivistleri ve Gazze'deki katliamlara karşı çıkan isimler de anıldı. Karslıoğlu, "Zulme karşı durmak, evlatlarımıza bırakabileceğimiz en büyük mirastır" diyerek, tüm vatandaşları aktif boykot hareketine katılmaya davet etti.

"Yılmadan ve yıkılmadan protestoya ve boykota devam!" diyerek, Gazze'deki kardeşlerinin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Karslıoğlu, zulmü normalleştirmeyeceklerinin altını çizdi.

Etkinlik, Doç. Dr. Ahmet Selim Özkan'ın yaptığı duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55