,
  • BIST 9975.61
  • Altın 2815.506
  • Dolar 34.0562
  • Euro 38.0071
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 25 °C

HÜDA PAR: 6284 Sayılı Yasa, aileyi merkeze alacak şekilde revize edilmeli

HÜDA PAR: 6284 Sayılı Yasa, aileyi merkeze alacak şekilde revize edilmeli
HÜDA PAR, İstanbul Sözleşmesini ya da 6284 Sayılı Yasayı kutsayarak sorunu hasıraltı etmek kadını savunmak değil; ona en büyük kötülüğü yapmaktır. 6284 Sayılı Yasa aileyi merkeze alacak şekilde mutlaka revizyona uğramalıdır." açıklaması yaptı.

def aldığı için kadını koruyamamaktadır. Bu şiddet ve ölüm sarmalının asıl nedenini bulmak yerine İstanbul Sözleşmesini ya da 6284 Sayılı Yasayı kutsayarak sorunu hasıraltı etmek kadını savunmak değil; ona en büyük kötülüğü yapmaktır. 6284 Sayılı Yasa aileyi merkeze alacak bir şekilde mutlaka revizyona uğramalıdır." dedi.

"Kadınlarımızı korumanın yolu; aile bilinci aşılamak, aile kurumunu korumak ve karşılıklı sevgi ve saygıyı bireylere aşılamaktır"

Televizyon dizileri, alkol, kumar, uyuşturucu, işsizlik ve manevi değerlerdeki aşınmanın kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin en önemli sebeplerinden olduğunu dile getiren Demir, "Biz HÜDA PAR olarak kadın cinayetlerinin ve şiddetin, aile mekanizmasının güçlendirilmesi ile çözüleceğini düşünüyoruz. Kadın ve erkeği birbirine karşı konumlandıran, hasımlaştıran, zıtlaştıran dil hem aileye hem kadına en büyük zulümdür. Bu şiddet sarmalının nedenlerini iyi tahlil etmek zorundayız. Televizyon dizileri, sosyal medyanın yanlış kullanımı, alkol, kumar, uyuşturucu, işsizlik ve manevi değerlerdeki aşınma bu sarmalın en önemli nedenlerindendir. Nedenleri ortadan kaldırmadan ya da en azından minimize etmeden sonuçlar üzerine tartışmak bu cinnet halini gidermeyecektir. Kadınlarımızı korumanın yolu aile bilinci aşılamak, aile kurumunu korumak ve karşılıklı sevgi ve saygıyı bireylere aşılamaktır. Bununla birlikte alkol, uyuşturucu ve kumar gibi toplumsal afetlerin de önüne geçmek ve bunlara karşı da ciddi, caydırıcı tedbirlerin alınarak bunların kullanımının toplum içerisinde azalmasına yönelik tedbirler almakla ancak aileyi korumuş oluruz. Bu şekilde cinnet, cinayet ve şiddet olaylarının önüne geçmiş oluruz." diye belirtti.

Cizre'de yaşanan boğulma vakaları

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Milletvekili Demir basın toplantısında, Şırnak'ın Cizre ilçesinde şehrin içinden geçen Dicle Nehri ve kenar derelerinin ıslah edilmemesi nedeniyle yaşanan boğulma vakalarına dikkati çekti.

Özellikle gençlerin ve çocukların serinlemek için girdiği nehir ve derelerde boğulduğunu söyleyen Demir, "Bunun önüne geçmek için ciddi tedbirler almak zorundayız. Her yıl yaşanan bu sorunların tekrarlanmaması için derenin ve nehrin ıslah edilmesi, bu gibi yerlerin etrafının tellerle ya da başka şekilde kapatılması, güvenli suya girme alanlarının oluşturulması ve alternatif olarak şehirde yüzme havuzlarının yapılması gibi bazı tedbirler alınmalıdır. Cizre'nin bu sorunu yıllardır vardır, ilelebet devam etmemelidir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55