​HÜDA PAR Batman Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu: Aileler çocuklarına sahip çıkmalı

​HÜDA PAR Batman Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu: Aileler çocuklarına sahip çıkmalı
HÜDA PAR Batman Sosyal İşler Birimi ve Uyuşturucu ile mücadele Komisyonu Başkanı Ömer Faruk Dursun, Batman’da metruk binaların madde ve uyuşturucu kullanıcılarının mekânı haline geldiğine dikkat çekti.

Batman merkez Çarşı Mahallesi 1’ci cadde bitişiğinde bulunan eski Toplum Sağlığı Merkezi Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Birimi binası gibi birçok yer, sahipsizlikten dolayı alkol ve madde bağımlılarının yuvası haline geldi.

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) verilerine göre madde kullanan kişilerin yüze 85’inin evlerinde yüzde 15’inin ise metruk binalarda kullandığını belirten Dursun, AMATEM Alkol ile Mücadele İzleme Merkezinin en kısa sürede Batman'da da kurulması çağrısında bulundu.

Herhangi bir önlemin alınmadığı metruk binalarda yaşananlara tepki gösteren Dursun, kimsenin çocuğunun güvende olmadığını belirterek, bu tür binaların acilen yıkılmasını veya revize edilerek topluma faydalı bir kurum olarak açılmasını gerektiğini ifade etti.

"Halkın derdi bizim derdimizdir"

Metruk binaların madde bağımlılarının mekanı haline geldiğini ve bunun da Batman'a yakışmadığını belirten Dursun, "HÜDA PAR olarak genelde tüm Türkiye’de özelde de güzel şehrimiz Batman’da da kanayan bir yara haline gelen madde bağımlılığı ve alkol kullanımını toplumsal bir sorun haline geldiğini vurgulamak isteriz. Partimiz il başkanlığı nezdinde alkol ve uyuşturucu ile mücadele komisyonu adı altında bir komisyon oluşturduk. HÜDA PAR olarak kurulduğumuz ilk günden beri halkımızın sorunlarıyla hemhal olmayı halkın derdini kendi derdimizmiş gibi görmeyi kendimize ilke edindik." ifadelerini kullandı.

"Madde kullananların yüzde 85’şi evlerinde kullanıyorlar"

Halkın bu durumdan tedirgin olduğunu söyleyen Dursun, "Oluşturduğumuz komisyonun gayesi özellikle madde bağımlılığına müptela olan gençleri ve ailelerini ziyaret etmek, onların derdiyle dertlenmek ve sorunlarını dinlemektir. Madde bağımlılığı ve uyuşturucu kullanımı ile alakalı verilere baktığımız zaman kısa adı TUBİM (Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi) 2020 yılı verilerine göre madde ve uyuşturucu madde kullananların yüze 85’inin evlerinde kullandıklarını aileleri ile beraber yaşadıklarını yüze 45’i ise maddeyi sırf evde kullandıklarıdır. Böyle bir araştırma sonucu karşımıza çıkmaktadır." dedi.

"Aile iki yıl sonra haberdar oluyor"

Ailelerin sürekli çocuklarına ilgi gösterip sorunlarına çözüm bulması gerektiğine dikkat çeken Dursun, "Bu araştırmaların en can alıcı noktası ise madde ve uyuşturucu bağımlısı olan gençlerin ailelerinin bu durumdan iki yıl sonra haberdar olmalarıdır. Gençler kendi evinde iki yıl boyunca madde kullanıyor ama aile iki yıl sonra bundan haberdar oluyor. İşte asıl sorun burada başlıyor. Bu da aile kurumumuzun zayıfladığını, ailenin çocuklarını dış tehditlere karşı koruyamadıklarını gösteriyor. Ebeveynlerin çocukları ile yeteri kadar ilgilenememeleri, özellikle çocukların ergenlik çağına geldikleri zaman sorunlarının dinlemedikleri için çocuklar da çareyi dışarda arıyorlar." diye konuştu.

"Batman’da AMATEM merkezi hemen açılmalı"

HÜDA Par olarak her zaman halkın yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Dursun,  "Daha önce Merkez İlçe Başkanlığımız nezdinde uyuşturucu ve madde kullanımı ile ilgili bazı kurumlarla girişimlerde bulunuldu. Burada AMATEM Alkol ile Mücadele İzleme Merkezinin kurulması ile alakalı girişimlerde de bulunuldu fakat halen Batman’da böyle bir merkezimiz yok. Mademki böyle bir merkezimiz yok madde kullanan bu çocuklar bizim çocuklarımız biz de ailece olarak çocuklarımıza daha fazla sahip çıkalım. Sokakta kalan çocuklarda uyuşturucu ve diğer maddeleri daha rahat kullansınlar diye arkamızda gördüğünüz bu metruk binalar gibi Batman’da birçok yerde böyle binaları mesken haline getirmişler. Bu tür binaların en kısa sürede yıkılması ve topluma faydalı bir yer haline getirilmesi gerekmektedir." dedi.(İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.