,
  • BIST 9975.61
  • Altın 2830.659
  • Dolar 33.9934
  • Euro 38.0336
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 24 °C

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı İmir, Bangladeş ve Filistin'deki gelişmeleri değerlendirdi

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı İmir, Bangladeş ve Filistin'deki gelişmeleri değerlendirdi
Bangladeş'in halk hareketinin zaferi ve HAMAS'ın şehid edilen lideri İsmail Heniyye'nin yerine seçilen Yahya Sinvar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı Hüseyin İmir, bu gelişmelerin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

cezaevlerinde bulunan siyasi muhalifler bulunmaktadır. Bunların da önümüzdeki süreçte serbest bırakılması beklenmektedir." şeklinde belirtti.

"HAMAS Siyasi Büro Başkanı seçilen Sayın Yahya Sinvar'ı tebrik ediyoruz"

HAMAS Siyasi Büro Başkanı Komutan Yahya Sinvar'ın başkanlığını tebrik eden İmir, "Filistin İslami Direniş Hareketi mücadele hayatı sürecinde birçok şehit verdi. Daha önce HAMAS lideri Şeyh Ahmet Yasin şehid olduğunda onun yardımcısı Abdülaziz el-Rantisi onun yerine geçti. Rantisi şehid olduğunda onun yardımcısı yerine geçti ama İsmail Heniyye şehid olduğunda maalesef ondan yaklaşık 6-7 ay önce yani ocak ayında İsmail Heniyye'nin yardımcısı olan Salih el-Aruri şehid edildiği için İsmail Heniyye'nin şehadetinden sonra onun yerine geçemedi. Mevcut durumda Halid Meşal ve Yahya Sinvar vardı. Bu ikisi arasında bir liderin seçilmesi gerekiyordu. HAMAS'ın istişare kurulunun aldığı karar neticesinde Yahya Sinvar, Filistin İslami Direniş Hareketinin Siyasi Büro Başkanlığına seçildi. Öncelikle bundan ötürü Sayın Yahya Sinvar'ı tebrik ediyoruz. Filistin İslami Direniş Hareketinin ortaya koyduğu mücadeleyi daha iyi noktalara getireceğini, Filistin topraklarının özgürlüğünü Mescid-i Aksa'nın özgürlüğe kavuşması için başarılar diliyoruz. Yahya Sinvar bu anlamda hem sahada ortaya koyduğu çalışmalar hem siyasi hem askeri anlamındaki deneyimleri biz inanıyoruz ki HAMAS'a ciddi anlamda bir güç katacaktır. Gazze halkında, Yahya Sinvar'ın seçilmesinden çok ciddi anlamda bir memnuniyet durumu söz konusudur. İnşallah önümüzdeki süreçte, Gazze'de bekleyen bu sorunlar, sıkıntıların üstesinden gelebileceğine inanıyoruz." dedi.

"İslam dünyası hem işgal rejimine karşı hem Gazze'deki yaşanan soykırıma karşı çözüm üretmesi gerekir"

Son olarak Gazze'de 10 aydan fazladır dünyanın gözü önünde yaşanan soykırıma değinen İmir, "Gazze'de 10 ayı aşkındır katliamlar, soykırım suçları devam etmektedir. siyonist işgal rejimi hiçbir kural tanımadan bu soykırıma devam etmektedir. Bugüne kadar yapılan çağrılar karşılık bulmadı. Ne ABD ne batılı ülkeler ne Birleşmiş Milletler… 10 ayı aşkındır Gazze'de yaşanan soykırıma karşı 3 maymunu oynamaya devam etmektedirler. İslam ümmeti de İslam dünyasında artık onlara çağrı yapmaktan ziyade Gazze'de yaşanan bu soykırıma İslam ümmeti içerisinde yaşanan bu soruna kendisinin artık çözüm bulması gerekir. Yani uluslararası kurumlara çağrıda bulunmaktan ziyade kendisi artık bu bölge açısından büyük bir tehdide dönüşen hem işgal rejimine karşı hem Gazze'de yaşanan soykırıma karşı kendisinin çözüm üretmesi gerekir. Bu çözümün çıkış noktası da İslam dünyasında var olan Türkiye, İran, Pakistan ve Mısır gibi ülkeler başta olmak üzere bölge ülkeleriyle çok ciddi anlamda bir iş birliğine gitme; siyasi, askeri, ekonomik anlamda bir işbirliğiyle var olan sorunların çözümüne yönelik adımlar atması gerekir." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55