HÜDA PAR Gaziantep heyetinden fırtına mağduru site sakinlerine ziyaret
Fırtınanın vurduğu siteyi ziyaret eden Göçer, fırtına nedeniyle çatıların uçması sonucu evlerinde ve araçlarında hasar oluşan site sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti.
Hasarın oluştuğu bölgelerde gezen ve site sakinlerini dinleyen Göçer, ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Dün akşam saatlerinde kentte etkili olan fırtına nedeniyle bazı binaların çatısının uçarak bazı evlere ve araçlara zarar verdiğini belirten Göçer, can kaybının olmamasının en büyük teselli olduğunu söyledi.
“Can kaybının olmaması bizim için sevindiricidir”
Vatandaşın mağduriyeti çok büyük olduğuna dikkat çeken Göçer, “Ciddi anlamda bir hasar var. Özellikle dün akşam etkili olan fırtınadan dolayı bir binanın çatısı uçmuş, uçan çatının bir kısmı karşı binadaki bazı evlere bir kısmı da araçların üzerine ve bir kısmı da çocuk oyun alanı üzerine düşmüş. Can kaybının olmaması elbette bizim için sevindiricidir. Vatandaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Rabbim bu aziz mübarek günde vatandaşımızı muhafaza etti. Gerçekten bu bizi sevindiriyor.” dedi.
“Yetkililerin vatandaşa yardımcı olması lazım”
Çok ciddi anlamda bir mal kaybı olduğunu belirten Göçer, “Vatandaşlarımız mağdur durumdalar. Her ne kadar doğal afet olsa da yetkililerin vatandaşlarımıza sahip çıkması, mağduriyetlerini ciddi anlamda gidermesi lazım. Elbette her dairenin her arabanın bağlı olduğu sigorta şirketleri vardır. Ama mağdur olan vatandaştan aldığımız bilgiler doğrultusunda sigorta şirketlerinin doğal afet gerekçesiyle vatandaşın hasarını karşılamayacaklarını söylemişler. Evet, bu bir doğal affettir ama şunu da unutmamak lazım, doğal afetlerde de yetkililerin vatandaşa yardımcı olması lazım.” ifadelerini kullandı.
“Vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesi lazım”
Bina denetimlerinin önemine dikkat çeken Göçer, Gaziantep Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi yetkililerine seslenerek, “Şıngıl yapılan çatılarda metrekare başına düşen 12-23 kilogramlık bir ağırlık çatıyı yeri geldiğinde aşırı rüzgara karşı korumuyor. Bu binanın çatısı kiremit ve 50 kilogramlık bir ağırlık olsaydı belki çok ciddi manada bu hasar olmazdı. Ama her ne olursa olsun can kaybının olmaması elbette bizim için çok sevindiricidir. Vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesi lazım.” diye konuştu.
Uçan çatının yarısının halen durduğunu ve büyük bir tehlike arz ettiğini belirten Göçer, yeni bir afetin yaşanmaması bu tehlikenin giderilmesi gerektiğini ifade etti. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.