,
  • BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 26 °C

HÜDA PAR Milletvekili Demir, belediye önünde eylem yapan öğretmen ve işçileri ziyaret etti

HÜDA PAR Milletvekili Demir, belediye önünde eylem yapan öğretmen ve işçileri ziyaret etti
HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, temizlik işlerine verildikleri için Şehitkamil Belediyesi önünde eylem yapan öğretmenleri ve sözleşme süreleri dolduğu gerekçesiyle işten çıkarılan işçileri ziyaret etti.

 

Şehitkamil Belediyesi tarafından sözleşme süreleri dolduğu gerekçesiyle işten çıkarılan 67 işçi ile belediyenin gençlik kütüphanelerinde, bilim ve deneyap teknoloji atölyelerinde görevli iken görev alanları değiştirilen öğretmenler, 40 derece sıcaklığın altındaki eylemlerine 10 gündür devam ediyor.

Şehitkamil Belediyesi tarafından işlerine son verilen işçiler ile çöp toplama işine verilen öğretmenleri eylem yaptıkları çadırda ziyaret eden Milletvekili Demir, belediye önünde eylem yapan öğretmenlerin ve işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz ile görüştü.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer ile birlikte Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ı, 10 gündür belediye önünde eylem yapan işçiler ile öğretmenleri de ziyaret eden Milletvekili Demir, Gaziantep'in bu tür eylemlerle gündeme gelmemesi gerektiğini ifade etti.

Milletvekili Demir'i, HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver, işçiler ve öğretmenler karşıladı.

Şehitkamil Belediyesi tarafından işlerine son verilen işçiler ile çöp toplama işine verilen öğretmenleri dinleyen Demir, HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver'den de işçiler ile öğretmenlerin durumu hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Şahzade Demir, uzun yıllardır Şehitkâmil Belediyesi'ne ait Gençlik Kütüphaneleri, Bilim Şehitkamil ve Deneyap Teknoloji atölyelerinde görev yapan öğretmenlerin, seçimlerin ardından önce görev tanımlarının değiştirilmesinin ve ardından da temizlik birimlerinde görevlendirilmesinin doğru olmadığını söyledi.

Bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini belirten Milletvekili Demir, görev yerleri değiştirilerek temizlik birimlerine verilen öğretmenler ile sözleşme süreleri dolduğu gerekçesiyle işten çıkarıldıkları belirtilen 67 temizlik işçisinin günlerdir yaşadığı mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Söz konusu mağduriyetlerin giderilmesi için Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz ile görüştüğünü belirten Demir, öğretmenlerin her zaman öğrencileri ile olması ve işçilerin de geçimlerini sağlaması için işinin başında olması gerektiğini söyledi.

"Belediyelerimizde nöbet değişimi olduğunda işçinin, emekçinin, çalışanın hukukuna zarar vermemek gerekir ve kimseyi işsiz bırakmamak gerekir. Fakat 31 Mart yerel seçimlerinin sonunda Gaziantep'te olduğu gibi birçok ilimizde yine aynı manzaraları görmek hakikaten bizleri üzüyor." dedi.

"İnsanları mağdur etmek Türkiye'deki siyaset anlayışına yakışmıyor"

Milletvekili Demir, "Gaziantep'te Şehitkamil Belediyesi'nde mağduriyet yaşayan belediye çalışanı kardeşlerimizi ziyaret ettik. Bir kısmı işçi, bir kısmı da öğretmen yani eğitimci statüsündedir. Toplamda 107 kişilik bir mağduriyet söz konusudur. Bu kişilerin ailelerini ve çocuklarını da hesaba kattığınızda, Gaziantep ve Şehitkamil için çok ciddi bir mağduriyettir. Bu bize, memleketimize ve hizmet anlayışına yakışan bir durum değil. Söz konusu eylem ile ilgili Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ı, mağdur olan, belediye önünde eylem yapan işçiler ile öğretmenleri de dinledim. Neticede bu insanlar belediye çalışanıdır. Kimisi belki 9 aydır çalışıyor ama kimisi 5 yıl, 10 yıl belki daha fazla yıldır çalışan eğitimci kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimiz yıllardır eğitimci olarak ailelerinin geçimlerini sağlıyordu. Eğitimcilerimizi bu şekilde mağdur etmek ya da mobbing uygulamak, farklı fikirdendir, farklı anlayıştandır, dini hassasiyeti ön plandandır diye insanları mağdur etmek hakikaten Türkiye'deki siyaset anlayışına yakışmıyor." dedi.

"İnsanların mağduriyetini giderin"

"Bizim beklentimiz seçimden önce verilen sözlerin tutulmasıdır" diyen Milletvekili Demir, "Bizim öteden beri şikâyetimiz; siyaset kurumundan ötekileştirici, ırkçı anlayıştır, bu anlayış kalksın. İnsanlık merkeze girsin, insan merkezli bir siyaset ortaya koyulsun, adalet muhafaza ve ikame edilsin. Şimdi bu iki husus, adalet ve insan merkeze gelmediği müddetçe, hizmet anlayışı bu iki unsur üzerine ikame edilmediği müddetçe Türkiye'de sorunlar da mağduriyetler de bitmez. Şu anda Şehitkamil'de görülen budur. Biz, Belediye Başkanına da, 'Türkiye siyasetinin buna ihtiyacı var, sizin de buna ihtiyacınız var. Sizin insanları mağdur eden başkan olarak değil, insanları inciten başkan olarak değil, adaleti ikame eden, insanlara sahip çıkan, mağduriyetleri gideren başkan olarak ön plana çıkmanız lazım. Biz sizin hizmet anlayışınıza bakıyoruz. İnsanların mağduriyetini giderin, bu durumu bir daha değerlendirin, iş alanları oluşturun, sektörler oluşturun. Madem bu kardeşlerimiz eğitimcidir, yıllardan beri çalışıyorlar, eğitimcilerimizi mağdur etmektense yeni ve farklı istihdam alanları oluşturarak eğitimcilerimizin de mağdur olunmasına engel olun' dedik. Başkan da bir daha bakıp konuyu değerlendireceğini söyledi. Bizim de mağdur kardeşlerimizin de beklentisi bu insanların mağduriyetinin giderilmesidir." diye konuştu.

"Farklılıkların ortadan kaldırılması gerekiyor"

Milletvekili Demir, işten çıkarmaların durdurulmasını ve çıkarılan kişilerin tekrar işbaşı yaptırılmasını isteyerek, şunları söyledi:

"Başkandan, siyasi anlayış ile farklılıklar üzerinden insanlara bakılmamasıdır. Bu kardeşlerimizin insan oldukları, herkesin geçindirmesi gereken bir ailesinin olduğu anlayışıyla bakılarak insanların mağdur edilmesine engel olmasını bekliyoruz. Başkana da, memleketimize de, siyaset kurumuna da yakışan budur. Biz Türkiye'de özlenen siyaset anlayışının inşa edilmesini istiyoruz. Gaziantep bunun ön ayağı olabilir. Her belediye farklı siyasiler arasında el değiştirdiğinde insanlar mağdur edilmemelidir. O fikri taşımayan, o partiden olmayan insanların dışlanmaması gerekiyor. Aksine sahip çıkılması gerekiyor. Farklılıkların ortadan kaldırılması gerekiyor. Neticede hepimiz aynı memleketin insanlarıyız, kardeşiz. İnancımız, memleketimiz, anlayışımız hepsi birdir. Dolayısıyla bu farklılaştırmak, bu ötekileştirmek niye? Biz neden birbirimizi incitiyoruz, mağdur ediyoruz? Bunun önüne geçilmesi lazım. Bizim de HÜDA PAR olarak anlayışımız budur. Mesele hizmet, mesele memleket, mesele insanımız olduğu zaman partiler üzerinden, farklı siyasi anlayışlar üzerinden insanlara bakılmaması lazım. Bütün vatandaşlarımız bizim insanımızdır. Hepimizin işi bu insanlarımızı rahatlatmak, sorunlarını çözebilmek ve mağduriyetlerini gidermek şeklinde olmalıdır. Biz bu siyasi anlayışın Türkiye'de güç bulmasını istiyoruz. Allah'ın izniyle hep beraber buna çalışacağız." şeklinde konuştu.

Şehitkamil Belediyesi tarafından işlerine son verilen işçiler ile çöp toplama işine verilen öğretmenler, HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver, HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir'e, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer'e ve heyetine ziyaretlerinden ve ilgilerinden dolayı teşekkür etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55