,
  • BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 26 °C

HÜDA PAR’ın kanun teklifine bir destek de Bingöl'den

HÜDA PAR’ın kanun teklifine bir destek de Bingöl'den
HÜDA PAR’ın çifte vatandaşlık için verdiği kanun teklifine bir destek de Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu'ndan geldi.

Gazze'de yaşanan soykırıma katılan çifte vatandaşlar hakkında HÜDA PAR tarafından hazırlanan kanun teklifinin TBMM'de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç, devam ediyor.

HÜDA PAR'ın, soykırım suçuna iştirak eden çifte vatandaşlardan yargıdan kaçanların vatandaşlıktan çıkarılmaları ve mal varlıklarına el konulmasını öngören kanun teklifinin önümüzdeki hafta Genel Kurul gündemine girmesi bekleniyor.

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, HÜDA PAR’ın kanun teklifini yazılı bir açıklama yaparak desteklediklerini belirtti.

“Gazze'de yaşanan zulümlere ve insanlık dramına göz yummamız asla mümkün değildir”

Platform, Gazze'de yaşanan zulümlere ve insanlık dramına sessiz kalamayacaklarını belirterek, “israil, Gazze’de uluslararası hukukun en temel prensiplerini ihlal etmektedir. Gazze’deki insan hakları ihlalleri ve sivil halkın maruz kaldığı zulüm, tüm insanlığın vicdanını yaralamaktadır. Bugün ve bundan sonra her zaman ülkemizde ve dünya genelinde yaşanan zulümler ve baskılar karşısında hassasiyetimizi ve kararlılığımızı sürdüreceğiz. Sivil toplum kuruluşları olarak, mazlum halkların yanında olma ve adaletsizliklere karşı durma konusundaki tavrımız nettir. Bu doğrultuda, Gazze'de yaşanan zulümlere ve insanlık dramına göz yummamız asla mümkün değildir.” açıklamasını yaptı.

“Meclis'e gelecek kanun teklifinin ivedilikle kabul edilip siyonistlerin yargılanmasını talep ediyoruz”

HÜDA PAR milletvekillerinin Meclis'e sunduğu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı soykırımcı siyonistlerin yargılanmasına yönelik kanun teklifine destek verdiklerinin altını çizen Platform, “Siyonist politikaları destekleyen ve bu politikalar doğrultusunda hareket eden bazı vatandaş görünümlü Siyonist uşaklarının, Gazze'deki zulme ortak oldukları ve işgal rejimine destek verdikleri apaçık ortadadır. Bu durum, ülkemizin temel değerleri ve insan haklarına olan bağlılığı ile çelişmektedir. Devletimiz, uluslararası hukuka ve insan haklarına saygılı bir şekilde, bu tür eylemlere karışan kişilere karşı gereken adımları atma sorumluluğunu taşımaktadır. Bu çerçevede, siyonizme destek veren vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılması için HÜDA PAR milletvekillerinin Meclis'e sunduğu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı soykırımcı siyonistlerin yargılanmasına yönelik kanun teklifine destek veriyor ve Meclis'e gelecek kanun teklifinin ivedilikle kabul edilip siyonistlerin yargılanmasını talep ediyoruz. Siyonizme açıkça destek veren ve bu zulme ortak olan kişilerin vatandaşlık haklarının gözden geçirilmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

“işgal rejiminin saflarına katılan zalimleri ülkemizde istemiyoruz”

Çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılması yönündeki kanun teklifine; âmâsız fakatsız, Meclis'te bulunan tüm milletvekillerinin destek vermesini talep eden Platform, şöyle devam etti;

“Gazze’de soykırım ve insanlığa karşı işlenen suçların faillerinin Meclis kararıyla yargılanması ve soykırım suçuna karışan çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılması yönündeki kanun teklifine; amasız fakatsız, Meclis'te bulunan tüm milletvekillerinin destek vermesini talep ediyoruz. Gazze’de bunca zulüm varken, her gün çocuklar ve masum siviller katledilirken, anaların gözyaşları ve çığlıkları arşı alayı titretirken işgal rejiminin saflarına katılan zalimleri ülkemizde istemiyoruz. Müslüman bir ülkede siyonizmin askerlerine vatandaşlık verilmesi hangi akla, hangi vicdana sığar? Kardeşlik hukuku, insan hakları ve adalet ayaklar altına alınmıyor mu?”

Platform son olarak beklentilerini şu şekilde sıraladı;

“Bu bağlamda Platform olarak beklentilerimiz şunlardır:

-Mecliste bulunan tüm siyasi partiler kanun teklifine sahip çıkmalı ve desteklemelidir.

-İşgal rejiminin saflarına katılan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yargılanmalıdır.

-Bu kanuna verilen meclis ve halk desteğiyle tüm dünyaya, Türkiye’nin mazlumun yanında yer aldığı ve zulme karşı durduğu bir kez daha ilan edilmelidir.

Sonuç olarak Gazze’de yaşanan zulmü destekleyenlerin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kalmaları, ülkemizin değerlerine ve onuruna zarar vermektedir. Bu nedenle, yetkilileri ve tüm duyarlı vatandaşlarımızı, bu konuda gereken adımları atmaya ve zulme ortak olanlara karşı net bir duruş sergilemeye davet ediyoruz.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55