,
  • BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 28 °C

HÜDA PAR’ın kanun teklifine bir destek de Isparta’dan

HÜDA PAR’ın kanun teklifine bir destek de Isparta’dan
Gazze'de yaşanan soykırıma katılan çifte vatandaşlar hakkında HÜDA PAR tarafından hazırlanan kanun teklifinin TBMM’de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç devam ediyor.

Soykırım suçuna iştirak eden çifte vatandaşlardan yargıdan kaçanların vatandaşlıktan çıkarılmaları ve mal varlıklarına el konulmasını öngören kanun teklifinin gündem olması için HÜDA PAR teşkilatları tarafından başlatılan ziyaret programları sürüyor.

Bu kapsamda bir çalışmada HÜDA PAR Isparta İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi.

Isparta Kudüs Platformu’na üye dernek yöneticilerinin katılımıyla Ensar Vakfı Isparta Şubesinde "Soykırım Suçu Failleri Hakkında Yargılama Yapılsın" konulu bir toplantı yapıldı.

Ensar Vakfı Isparta Şube Başkanı Salih Arslan ev sahipliğindeki toplantıya Isparta Kudüs Platformuna üye sivil toplum kuruluşu yöneticileri, yanı sıra HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Muhammet Şerif Durmaz ve Isparta İl Başkanı Hasan Koç katıldı.

Toplantı, Ensar Vakfı Isparta Şube Başkanı Arslan’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Toplantıda, soykırım suçu failleri hakkında meclise verilen kanun teklifi ile ilgili bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Durmaz, kanun teklifine dair son gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

Kanun teklifini aylar önce hazırladıklarını ve meclise verdikleri dile getiren Durmaz, "Partimiz HÜDA PAR’ın 28 Aralık 2023’te TBMM Başkanlığına sunduğu soykırım suçu ve insanlığa karşı suç faillerinin Türkiye’de daha kolay yargılanabilmeleri ile alakalı kanun teklifi meclis genel kurulunda görüşülecek. Söz konusu kanun teklifinin yasalaşıp yürürlüğe girmesi için herkesten, özellikle de Gazze konusunda ilk günden bugüne duyarlılık gösteren sivil toplum kuruluşlarından insanlık onurunun kurtarılması adına destek talebinde bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmadan ve soru cevap kısmından sonra hazırlanan kanun teklifi dosyası HÜDA PAR İl Başkanı Hasan Koç tarafından Ensar Vakfı Isparta Şube Başkanı Salih Arslan’a verildi.

Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşları yöneticileri, HÜDA PAR’ın meclise sunduğu kanun teklifini desteklediklerini ve bu kanun teklifini çok anlamlı bulduklarını belirtti.

Toplantı, Gazze’de yaşanan soykırımın sona ermesi temennilerinin dile getirilmesinin ardından sona erdi. (İLKHA)

serif-durmaz-isparta-kudus-platformu.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55