İl Müdürü Kurtaran, Mars Kampını Ziyaret Etti
İki hafta boyunca gruplar halinde 600 ortaokul ve lise öğrencisinin ağırlandığı “Mars Kampı Topraksız Tarım” atölye eğitim çalışmalarını ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, eğitim gören öğrenciler ile bir süre sohbet etti. İl Müdürümüz, daha sonra yapılan eğitim çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi aldı.
Gelecek Araştırmaları Enstitüsü tarafından Batman’da düzenlenen eğitimin öğrencilerde oluşturduğu farkındalığa değinen İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran: “Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Batman Bölge Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Gelecek Araştırmaları Enstitüsü tarafından ilimizdeki öğrencilere insanlığın güzel bir gelecek kurmasına katkı sunma amacıyla çok faydalı eğitimler veriliyor. Bu güzide eğitimin ilimizde verilmesinde büyük katsısı olan Değerli Noterimiz Mehmet Şirin Erdoğan’a ve TPAO Batman Bölge İnsan Kaynakları Müdürü Nurullah Uçar’a tüm öğrencilerim adına teşekkür ediyorum. Ayrıca çocuklarımızın bu eğitimi alması için çeşitli üniversitelerden ilimize gelen arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.” Dedi.
Kurtaran devamla şöyle dedi: “Dünyamızda o kadar çok kirlilik oluşuyor ki bu kirlilikten çevremiz etkileniyor, toprak etkileniyor, havamız etkileniyor. Maalesef bu kirliği de biz insanlar oluşturuyoruz. Bu tür eğitim programlarıyla oluşan bu kirliliğe de aslında dikkat çekiyoruz. Dünyamızın içinde bulunduğu kirliliği azaltmamız gerekiyor. Öğrencilerimize erken yaşlarda verdiğimiz bu eğitimler ile birlikte çevre konusunda farkındalık oluşturuyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimiz üretimi arttırmak, kullanılamayan arazileri tarıma kazandırmak ve yeni tarım arazileri kazanmak için ortaya çıkan yeni sistemleri, topraksız tarım sistemlerini burada öğreniyorlar.”
İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran’a ziyaretinde kendisine Şube Müdürü Akın Arı eşlik etti. İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, hafta sonu eğitim gören lise öğrencilerini ziyaret ederken hafta içi de eğitim ortaokul öğrencilerini ziyaret etti.
Batman’da eğitim veren farklı lise ve ortaokullardan gelen öğrencilere programın ilk bölümünde Mars gezegeninde koloni kurmak için yürütülen keşif çalışmaları, dünyadaki iklim değişimi, nüfus artışı gibi gelişmelerin ortaya çıkardığı problemler ve bunlara ilişkin olası çözümler hakkında genel bilgi veriliyor ardından öğrencilerin soruları cevaplandırılıyor.
Programın ikinci bölümde ise ‘Gelecek Araştırmaları Enstitüsü’ uzman ve gönüllüleri tarafından hazırlanan topraksız tarım kitleri ile uygulamalı atölye çalışması gerçekleştiriliyor.
Atölye çalışmalarında öğrenciler hem topraksız tarım yönteminin temel bilgilerini öğrenmekte hem de kitlerde yer alan marul tohumlarını ekerek topraksız tarım çiftçisi olmak için ilk adımlarını atıyorlar.
Mars Kampı; öğrenen ve öğreten tüm katılımcılarına, bilginin, ekranın arkasındaki sanal bir dünyaya ait olmadığını gösterirken Mars’taki olağanüstü koşullar üzerinden öğrencilerin problem çözme, sürdürülebilir modeller kurma, transdisipliner düşünme gibi beceriler kazanmalarını amaçlıyor.
Kaynak:HÜR24 Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.