İlaç Ar-ge Merkezleri Biyomühendisleri Bekliyor!
Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi altında yer alan Biyomühendislik Bölümü tamamı İngilizce olarak eğitim sunuyor. Mühendislik ilkelerini ve yöntemlerini kullanan, yeni bir alan olan Biyomühendislik Bölümü, biyoloji ve tıp alanındaki problemleri çözme hedefli mühendisler yetiştiriyor.
Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomühendislik bölümü öğretim üyesi ve dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu, geleceğin mesleklerinden biri olarak Biyomühendislik alanında eğitim almanın önemine değindi.
Yrd. Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu; “Global bir dünyada yaşıyoruz, meslek seçimi bu nedenle çok önemli. Biyomühendislik alanında alınan bir diploma ile mesleğinizi dünyanın her yerinde yapabilirsiniz. Türkiye’de yeni gelişen bir dal ama Avrupa’da ve Amerika’da bu tarz alanlar altın bilezik konumunda. İstihdam olanakları çok yüksek. Türkiye’de geleceğin mesleği konumundayken yurt dışında aranılan meslek alanlarından biri konumuna gelmiş bulunuyor. Biyomühendislik bölümünden mezun olunduğunda faklı alanlarda çalışılabileceği gibi aynı zamanda akademisyen de olabiliyorsunuz. Akademik olarak; tıp, moleküler biyoloji ve sağlık fakülteleri gibi alanlarda istihdamı olan bir bölüm. Üniversite dışında ise genetik ve medikal cihazlar, ilaç şirketleri, adli tıp kurumları gibi pek çok kurum ve kuruluşta istihdam ihtiyacı olan bir meslek. Çünkü multidisipliner bir alan. Genetik, biyoloji, kimya gibi pek çok farklı birimlerin buluştuğu yeni bir mühendislik dalı. Artık teorik bilimlerin yanında üretilen bilgiyi uygulamaya dökmek üzere çalışılıyor. Yani uygulamalı bilimlere yönelim çok fazla. Biyomühendislik de üretilen bilginin uygulamaya dökülebileceği ve global olarak geçerliliği olan bir alan. Bu nedenle geleceğin mesleklerinden biri konumunda. O nedenle mühendislik okumak isteyen öğrencilerin bu alanı da incelemesini ve dikkate almasını öneriyorum.” dedi.
Kaynak:HÜR24 Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.