İş dünyasının temsilcileri Diyarbakır'da bir araya geldi
Bir otelde gerçekleşen görüşme kapsamında Nebati, katılımcılara kahvaltı ikramının ardından söz altı.
Türkiye'nin içinde bulunduğu ve şu ana kadar geçirdiği süreçleri değerlendiren Nebati, zorlu aşamalardan geçildiğine değindi.
Nebati, "14 Mayıs 2013 tarihinde bu ülke, enflasyon ve faizin en düşük ayını, IMF ile borcunun son taksitinin ödendiği bir ayı yaşadı. Bu ülke o gün umut, heyecan, müjdeler verdi. 3 köprü, 3 havaalanı, Marmaray'la ilgili konuşulanlar ve bizlerin ortaya koyduğu performans birileri tarafından adeta operasyonların başladığı gün olarak tarihe geçti. Gezi olayları, 17-25 Aralık yargı darbe girişimi sonrası Kobanê olayları... Bütün bunlar bu ülkeye yapılmış operasyonlardı ve kriz tellalları hep sufle çektiler. Bu işin şahikası 15 Temmuz 2016... Sonra geçen yıl, yılbaşından itibaren hazırlıkları yapılan ekonomik bir operasyonla ülkeyi dize getirmek istediler. Kabinenin açıklandığı 9 Temmuz'dan itibaren döviz fiyatlarındaki oynamalarla ülkeyi dize getirmek istediler." dedi.
Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kente yapılan yatırımların, ekonomik anlamda gelişmeye katkı sağlayacağını dile getirdi.
Organize Sanayi Bölgesi'nde altyapı yatırımlarının 160 milyon TL'yi aşan bütçeye ulaştığını bildiren Güzeloğlu, şunları söyledi:
"Bunlar doğrudan ilimizin ekonomik gelişmesine katkı sağlayacak, istihdam üretecek ve üretim altyapısını geliştirecek büyük kazanımlardır. Çok kısa bir süre önce bu kent, en temel insani yaşam değerlerinin, göstergelerinin, şehirciliğin çok dışında huzur ve güvenin arandığı bir belirsizlik ve güvensizlik ortamındaydı. Nice yatırımlar, bu kentin ve ülkenin gelişimine katkı sağlayacak çalışmalar ortam nedeniyle gerçekleşmedi ama hamdolsun bugün Diyarbakır, diyar-ı huzur haline geldi. Şimdi bunu zirveye çıkarmak, ekonomik ve sosyal kalkınmayla taçlandırmak istiyoruz."
Kente yönelik yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal da "Son dönemlerde Diyarbakır'da, tasarruf tedbirlerine rağmen Organize Sanayi Bölgesi'ndeki arıtma tesisi yatırımlarının lojistik merkezi ve havalimanı ikinci pist yatırımıyla beraber 160 milyon TL'lik yatırım gerçekleşti. Aynı zamanda Silvan Barajı'na çok yüksek miktarda bütçe ayrıldı. Silvan Barajı dediğimiz zaman 2 milyon 350 bin dönüm arazi sulanıyor. Aynı zamanda tarımın suya ulaşmasıyla beraber tarıma dayalı sanayinin de gelişmesi gerekecek. Birinci organizede yer kalmadığı için ikinci organize sanayi için Urfa yolunda altyapı çalışmaları başladı." ifadelerini kullandı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ise "Diyarbakır, yapılan kamu yatırımlarıyla önemli bir cazibe merkezi haline geldi. Huzur ve güvenin sağlandığı şehrimizde artık terör değil, İslam'a dönük projeler konuşulmakta, devletin bu konuda yatırımları dün olduğu gibi bugün de katlanarak artmakta ve işsizliğin azalması için önemli adımlar atılmaktadır." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından toplantı, basına kapalı devam etti. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.