İşgalciler Filistinlilere ait 24 bin dönüm araziye el koydu
İşgal altındaki topraklarda yayın yapan Kanal 14'ün haberine göre, söz konusu ilhak edilen arazinin son yılların en büyüklerinden biri olduğu belirtildi.
Haberde, "Bu karar, 1993 yılındaki Oslo Anlaşmaları'ndan bu yana devlet arazisi ilan edilen arazilerin yaklaşık yarısını kapsıyor, zira o tarihten bu yana ilan edilen alan geçen yıla kadar 50 bin dönümü aşmamıştı." ifadelerine yer verildi.
İşgal altındaki Batı Şeria'da 451 bin, Doğu Kudüs'te ise yaklaşık 230 bin işgalci, Filistin topraklarını gasp ediyor.
Şu anda 27 bin kilometre karelik Filistin topraklarının yüzde 85'i terör çetesinin işgali altında. Filistin halkı kendilerine ait olan toprakların sadece yüzde 15'ini kullanabiliyor.
El- Fetih yönetimi ile siyonistler arasında 1995'te imzalanan 2'nci Oslo Anlaşması çerçevesinde, Batı Şeria, A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, güvenliği ise siyonistlere, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi" ise hem idari hem de güvenlik olarak siyonistlere bırakılmıştı.
Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi Başkanı Müeyyed Şaban, yaptığı açıklamada, Gazze'ye saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgalcilerin Filistinlilere ait Batı Şeria'da 27 bin dönümü bulan toprağı gasp ettiğini kaydetmişti.
Batı Şeria'daki "C bölgesi" olarak sınıflandırılan bölgelerin yüzde 69'u, tüm Batı Şeria topraklarının ise yüzde 42'si olan 2 bin 380 kilometrekareye siyonist rejimin fiili olarak hâkim olduğunu belirten Şaban, özellikle 7 Ekim sonrasında siyonist rejim kurumlarının 6 bin 852 dönüm alan üzerine sömürge birimi kurma amaçlı projeler üzerinde çalıştığını ifade etmişti.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.