İşgalciler Güney Lübnan’da bir aracı hedef aldı: 1 şehit, 1 yaralı
Siyonist işgalciler, Lübnan’ın güneyinde yer alan Kotriyye es-Siyyad beldesinde bir aracı hedef aldı. Saldırıda bir sivil şehit olurken, bir kişi de ağır yaralandı.
Lübnan Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı Acil Durum Operasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Kotriyye es-Siyyad doğu yolunda seyreden bir araca yönelik gerçekleştirilen hava saldırısı sonucu bir vatandaş şehit oldu, bir kişi de yaralandı" ifadeleri yer aldı.
Saldırının ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Lübnan resmi haber ajansı da sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, saldırının işgalciye ait bir insansız hava aracıyla gerçekleştirildiğini ve olay yerinde geniş çaplı inceleme başlatıldığını duyurdu.
Ayrıca saldırının ardından bölgede hem savaş uçaklarının hem de insansız hava araçlarının yoğun şekilde uçtuğu gözlemlendi.
Bilindiği üzere siyonist işgalciler, 8 Ekim 2023’te başlattıkları saldırılarla Lübnan’ı hedef almış, 23 Eylül 2024’te ise bu saldırılar geniş çaplı bir savaşa dönüşmüştü.
Bu süreçte şu ana kadar en az 4 bin sivil şehit oldu, 17 bine yakın kişi yaralandı.
Yaklaşık 1 milyon 400 bin Lübnanlı ise evlerini terk ederek farklı bölgelere sığınmak zorunda kaldı.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.