Işık Üniversitesi Şile Kampüsü’nde mülteci sorunları için projeler

Işık Üniversitesi Şile Kampüsü’nde mülteci sorunları için projeler
InnoCampus katılımcıları mülteci sorunlarına yaratıcı ve teknolojik çözümler üretmek için FMV Işık Üniversitesi Şile Kampüsü’nde buluşacak...

Tüm dünyanın kanayan yarası haline gelen mülteci sorunu Türkiye’nin de en önemli gündem maddelerinden biri. Yaklaşık 3 milyon mülteciye kapılarını açan Türkiye’de mülteci sorunlarına yaratıcı ve teknolojik çözümler sunmak üzere harekete geçildi. Bu kapsamda, FMV IşıkÜniversitesi Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Microsoft, Getir, Red Rose, SAMM Teknoloji işbirliği ile , 3 Şubat Cuma akşamı saat 18.00’dan 5 Şubat Pazar 15.00’a kadar sürecek InnoCampus <hackathon> etkinliğinin katılımcıları, belirlenen konular üstünde FMV Işık Üniversitesi Şile Kampüsü’ndeuygulama ve yazılım çözümleri üretecekler.

Çalışmalar boyunca mentorlar takımlara destek verecekler. Etkinliğin son günü yapılacak final sunumları sonrasında kazanan projeler belirlenip ödülleri verilecek. Katılımcılar Kadıköy ve Maslak’tan hareket edecek olan üniversite servislerini kullanabilecekler.

Yaratıcı çözümler bulunması hedefleniyor...

FMV Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay, Işık Üniversitesi Şile Kampüsü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan InnoCampus <hackathon>da bir araya gelen farklı disiplinlerden katılımcılarla, mültecilerin sorunlarına yaratıcı ve teknolojik çözümler üretilmesinin amaçlandığını söylüyor.

Mülteci problemlerine yönelik yaratıcı çözümler üretmek isteyen, hackathonun yoğun temposuna ayak uydurabilecek yaş ve eğitim durumu sınırlaması olmaksızın tüm yazılımcı ve tasarımcıların etkinliğe katılabileceğine dikkat çeken Rektör Şirin Tekinay, şu bilgileri verdi:

“Takım olarak ya da bireysel başvuru yapılabilen etkinlik kapsamında takımlarda en az bir yazılımcı olması gerekiyor. Bireysel başvuranlar için takımlar cuma günü oluşturulacak. Tüm Hackathon sırasında katılım gerekirken, yoğun tempoda katılımcılara yiyecek, içecek servisi yapılacak. Etkinliğe katılacak olanların demosunun Hackathon sırasında yazılmış olması gerekirken, kendi bilgisayarlarını ve geliştirme ortamını da getirmeleri de gerekiyor.”

Hangi konular ele alınabilir?

Uygun ve ekonomik barınma olanakları/kalacak yer sorunu, dil sorunu, sağlık hizmetleri, hukuki destek, idari/bürokratik rehberlik gibi konularda doğru bilgiye doğru zamanda ulaşma, eğitim olanakları, verilen burslar, mülteci öğrencilerde eğitim açığı (Birçok Suriyeli öğrenci gelir elde etmek için çalışıyor ve dil engelinden dolayı geri kalıyor. Etkileşimli online eğitim ve geçim kaynağına yönelik projeler, çalışma izni regülasyonları, devlet yardımlarına ulaşma/bilgilendirme, Suriyeli kadınların iş gücüne katılımını arttıracak projeler, çocuk işçiliği sorunu ve Türk-Suriyeli etkileşimi çok düşük seviyede. Kültürel ve sosyal entegrasyona yönelik projeler ele alınabilecek projeler arasında gösteriliyor.

Kaynak:HÜR24 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.