,
  • BIST 9608.06
  • Altın 2823.722
  • Dolar 33.9719
  • Euro 37.8606
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 30 °C

"İslam ülkeleri Gazze soykırımından ders ve ibretler çıkarmalı"

"İslam ülkeleri Gazze soykırımından ders ve ibretler çıkarmalı"
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yaşattığı soykırım ve vahşeti telin etmek için her hafta düzenlediği etkinliklerine bu hafta da devam etti.

7 Ekim'de başlayan Aksa Tufanı'nı desteklemek, Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak ve tepki göstermek için HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Düzenlenen basın açıklamasında, "Siyonistlerin anlayacağı tek dil, güçtür. Bu gücü oluşturmak, bölgesel ittifakların sağlanmasıyla olacaktır. Türkiye, Mısır, Ürdün, Lübnan, İran, Irak başta olmak üzere 57 İslam ülkesi 'Kudüs İttifakı' kurmalıdır." ifadelerine yer verdi.

Bingöl Merkez Ulu Camii önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı adına Doğan Gökalp okudu.

"Sakın zâlimlere meyletmeyin; yoksa onları saracak ateş size de dokunur" (Hud: 113) ayeti ile konuşmasına başlayan Gökalp, "Gazze'nin kahraman direnişinin yanında yer alanlara selam olsun. İzzeti kuşanan Gazze halkına ve direnişin yiğit evlatlarına selam olsun. Selahaddin-i Eyyubi ve Sultan Abdülhamid Han'ın torunlarına selam olsun. Direnişe ve dirilişe selam olsun." dedi.

"Gazze'de 11 ayı aşkındır büyük bir mezalim yaşanmaktadır"

Yaklaşık 11 aydır devam eden siyonist zulme dur diyecek somut bir adımın atılmadığını belirten Gökalp, "Değerli basın mensupları, duyarlı halkımız! Gazze'de yaşanan mezalime karşı devlet idarecilerinin sessizliği Selahaddin-i Eyyubi'nin ve Sultan Abdülhamit Han'ın kemiklerini sızlatmaktadır. Gazze'de 11 aydır, büyük bir mezalim yaşanmaktadır. Bu mezalime dur diyecek henüz somut bir adım atılmış değil. Sadece kınama mesajları bu zulmü ve soykırımı durdurmaya yetmiyor. Siyasi ve bürokratik hamleler siyonist zulmü durdurmaya yetmiyorsa çare başka seçeneklerde aranmalıdır. Uluslararası hukuku ve uluslararası kararları ayaklar altına alan siyonistleri durdurmanın tek yolu, güç kullanmaktır." şeklinde konuştu

"Siyonistlerin anlayacağı tek dil, güçtür"

57 İslam ülkesinin "Kudüs ittifakı" kurması gerektiğinin altını çizen Gökalp, "Tüm uluslararası kararları hiçe sayan siyonist terör rejiminin arkasında, ABD ve Batılı devletlerin açık desteği var. Gazze'de yaşanan mezalimi ve soykırımı durdurmak için askeri seçenekler masada olmalıdır. Zalim, müstekbir, gaddar, çocuk, kadın ve sivilleri katleden çağdaş firavunlara karşı, Musa olma vakti çoktan gelip geçmiştir. Siyonistlerin anlayacağı tek dil, güçtür. Bu gücü oluşturmak, bölgesel ittifakların sağlanmasıyla olacaktır. Türkiye, Mısır, Ürdün, Lübnan, İran, Irak başta olmak üzere 57 İslam ülkesi 'Kudüs İttifakı' kurmalıdır. Bu ittifakın kurulması, siyonistlerin oluşturmuş olduğu ihtilafların bir kenara atılmasıyla olur. Zaman ihtilafları konuşma zamanı değildir. Zaman alevler içinde yanan, soykırıma maruz kalan Gazzeli kardeşlerimizi ateşten kurtarma zamanıdır. Zaman siyonist şer ittifakına karşı mazlumların safında yer alacak olan 'Kudüs İttifakı'nı kurma zamanıdır. Zaman ittifakları kurma, güçleri birleştirme, varlık savaşı verme zamandır." İfadelerine yer verdi.

"Filistin direnişine askeri, lojistik, maddi ve manevi destek sağlanmalı"

Siyonist işgal rejimine karşı İslam ülkelerinin Filistin direnişine askeri, lojistik, maddi ve manevi destek vermesi gerektiğini vurgulayan Gökalp, "Bu varlık savaşında Türkiye başta olmak üzere İslam ülkeleri ve özgür devletler, siyonist işgal rejimine karşı Filistin direnişine askeri, lojistik, maddi ve manevi destek sağlamalıdır. Devlet liderleri başta olmak üzere uluslararası aktörler, devletler ve halklar, siyonist işgale karşı izzet, şeref ve cesaretle mücadele etmekle mükelleftir. İstikbal ve istiklalimiz için siyonist zulmü durduracak adımlar atılmazsa gelecek nesillere kötü bir miras bırakmış olacağız. Bu miras, kuşatılmış ve işgal edilmiş İslam beldeleri bırakmış olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Devletleri, halklar gibi cesur olmaya davet ediyoruz"

11 aydır devam eden siyonist şer ittifakının soykırım savaşında, dünya halkları Gazze'nin destansı mücadelesinin yanında olduklarını belirten Gökalp, "Zillet, kölelik ve korkaklığı bırakıp, cesaret, şecaat ve özgürlüğü kuşanacak irade gösterilmelidir. Zalimlerin Gazze'de yakmış oldukları cehennem çukurlarında mazlumları kurtarmak ve zalimleri elleriyle kazımış oldukları çukurlara gömme vaktidir. Direniş ve dirilişi sergileyecek somut adımlar atılma vaktidir. Safımız net, duruşumuz dik, mücadelemiz çetindir. Devletleri, halklar gibi cesur olmaya davet ediyoruz. Bir avuç kahraman mücahit, siyonistlerin şahsında ABD'ye Avrupa ülkelerine ve dünya istikbarına karşı savaşmaktadır. Tam 11 aydır devam eden siyonist şer ittifakının soykırım savaşında, dünya halkları Gazze'nin destansı mücadelesinin yanında durmuştur. Halklar Gazze'ye her türlü desteği sağlamaktadır. Devletleri, en az milletleri kadar cesur olmaya davet ediyoruz." dedi.

"İhtilaflar bir kenara bırakılıp bölgesel ittifaklar kurulmalıdır"

İslam ülkelerinin birbirleri arasındaki ihtilaf konularını bir kenara bırakıp bölgesel ittifaklar kurması gerektiğini aktaran Gökalp, "Gazze'de yaşanan mezalim, bir dönemin kapanmasına, başka bir dönemin açılmasına kapı aralamıştır. Gazze'de dökülen her bir damla kanın, evi yıkılan, yetim ve öksüz bırakılan her masumun feryadından hepimiz sorumluyuz. Türkiye başta olmak üzere 57 İslam ülkesi yaşanan Gazze soykırımından ders ve ibretler çıkarıp kendine gelmelidir. Aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakıp bölgesel ittifaklar kurmalıdır. Siyonist şer ittifakına karşı cesur adımlar atılmalıdır." Şeklinde konuştu.

"HAMAS'ın Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması yönündeki şartlarına destek verin"

Son olarak dünyanın özgür halklarından ve vicdan sahibi devlet liderlerinden talepleri olduğunun altını çizen Gökalp, şunları sıraladı:

"Nice az topluluklar, Allah'ın izni ile nice çok topluluklara galip gelmiştir. Allah, sabredenlerle beraberdir." Bakara süresi 219

Dünyanın özgür halklarından ve vicdan sahibi devlet liderlerinden talebimiz şudur.

-Siyonist işgal rejimine destek sağlayan ürünleri boykot etmeye devam ediniz.

-Üçüncü ülkeler üzerinden siyonist işgal rejimine petrol sevkiyatı başta olmak üzere ticaretin her türlüsünden vazgeçiniz.

-Filistin devletinin tanınması ve Gazze'de soykırımın durdurulması için çaba sarf eden devletlerin ve uluslararası alanda bu yönde başlatılan tüm girişimlere destek veriyoruz.

-HAMAS'ın Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması yönündeki şartlarına destek veriniz.

 -Uluslararası kararlar neticesinde, Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması, işgalcilerin Gazze'den çekilmesi, Gazze'nin yeniden imar edilmesi, insani yardımların ulaştırılmasına yönelik söz konusu kararların pratikte yerine getirilmesi için siyonist şer ittifakına karşı baskı yapılmasını talep ediyoruz.

-Siyonist işgal rejimi, denize dökülüp haritadan silinene kadar azim ve kararlılıkla Kudüs davasını savunmaya devam edeceğiz.

Gazze'nin kahraman halkına, izzeti kuşanan liderlerine, siyonist işgale direnen mücahitlere selam olsun.

Allah'ın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun."

Program okunan dua ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55