İşliyen: İnsana yapılabilecek en büyük iyilik Rabbini tanımasına vesile olmaktır

İşliyen: İnsana yapılabilecek en büyük iyilik Rabbini tanımasına vesile olmaktır
Batman'da düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, dünyada bir insana yapılabilecek en büyük iyiliğin onun Rabbini tanımasına vesile olmak olduğunu söyledi.

 

Batman İl Müftülüğü tarafından "iyilik buluşmaları" temasıyla bir program düzenlendi.

İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, Batman İl Müftüsü Nihat Kök, ilçe müftüleri, Diyanet-Sen Şube Başkanı Ahmet Cihan, imamlar ve Kur'an kursu hocaları katıldı.

Programda bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, insanlara yapılacak iyiliğin önemine dikkat çekti.

Dünyada bir insana yapılabilecek en büyük iyiliğin onun Rabbini tanımasına vesile olmak olduğuna işaret eden İşliyen, din görevlilere bu konuda önemli görevlerin düştüğünü söyledi.

"Bundan daha büyük iyilik yok"

Dünyayı iyiliğin kurtaracağını vurgulayan İşliyen, "Bir insana yapılabilecek pek çok iyilik var. Karnını doyurmak, sırtını giydirmek, insana iş bulmak, herhangi bir ihtiyacını gidermek iyiliktir. Ama dünyada bir insana yapılabilecek en büyük iyilik onun Rabbini tanımasına vesile olmaktır. Dünyada bir insana yapılabilecek en muhteşem iyilik o insanın Allah ile buluşmasına vesile olmaktır. Muhammed aleyhi selamı tanımasına sebep olmaktır. Kur'an-ı bilmesine vesile olmaktır. Bundan daha büyük iyilik yok. Bir insana yapılabilecek en büyük iyilik onun imanla buluşmasına vesile olmaktır. Bizim de görevimiz budur." dedi.

Turgut Erhan

"İnsanlara Kur'an ve sünnet rehberliği içerisinde yol göstermeliyiz"

Ardından konuşmasını yapmak için söz alan Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan ise din görevlilerine tavsiyelerde bulundu. Erhan, "İnsanları hayra, iyiliğe, güzelliğe sevk etmek gibi bir görev ve vazifemiz olduğunu hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Biz bu toplumun manevi lokomotifliğini yapacaksak, bizim arkamızdan binler, yüzbinler gelecekse ki geliyor o zaman bizim istikametimizin dosdoğru olması; istikametimiz doğru olurken arkamızdan gelecek olan insanlara da Kur'an ve sünnet rehberliği içerisinde yol göstermemiz gerekir." diye konuştu.

"Bu topluluk istikameti dosdoğru olan bir topluluktur"

Konuşmasının devamında Erhan, şunları söyledi: "Bu topluluk özünde mümin ve Müslüman, istikameti dosdoğru olan bir topluluktur. Sağa sola zaman zaman yalpa yapmalar olursa o zaman en başta kendimize soru sormamız, acaba rıza-i ilahiyi kazanmak için görevimiz hakkıyla yapıyor muyum, yapmıyorum muyum diye kendimize soru sormamız lazım."(İLKHA)










HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.