İstanbul seçimi yasakları neleri kapsıyor?
Yarın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanlığı seçimi tekrarlanacak. Bu kapsamda bazı seçim yasakları uygulanacak.
31 Mart 2019 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçiminin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmesi nedeniyle yenileme seçimi yarın yapılacak.
Seçim günü yasakları
Yerel seçimlerde oy verme günü saat 06.00'dan 24.00'e kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak, eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.
Oy verme günü düğünler seçim yasaklarına ve belirtilen kurallara uyulmak şartıyla saat 18.00'den sonra yapılabilecek.
Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 6. maddesinde belirtilen silahları köy, kasaba ve şehirlerde taşıyamayacak.
Oy verme günü radyolar ve her türlü yayın organlarınca saat 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak.
Radyolarda ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.
Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.
İstanbullu seçmen oyunu nasıl kullanacak?
İstanbul'da yaşayan seçmenler 3 Haziran Pazar günü (yarın) yeniden sandık başına gidiyor. Halk, 5 yıl boyunca görev yapacak Büyükşehir Belediye Başkanı'nı seçecek.
İstanbul halkı yarın yapılacak seçimle, 5 yıl boyunca görev yapacak Büyükşehir Belediye Başkanı'nı seçecek.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 4 parti ve 17 bağımsız aday yarışacak.
Yeniden yapılacak seçimde, 31 Mart'ta kullanılan oy pusulaları ölçü alındı.
Pusulada sırasıyla Saadet partisi, Vatan Partisi, CHP ve AK Parti yer alıyor.
Oy verme günü yanınıza TC. Kimlik Numaralı; TC. Kimlik Kartı, nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi, pasaport, evlenme cüzdanı veya resmi dairelerce verilmiş kimlik kartı almayı unutmayın.
Birleşik oy pusulalarını zarf ve “EVET” mührünü alıp kapalı bölüme geçin.
Oy pusulalarında tercih ettiğiniz bölüme mührü basın, birleşik oy pusulalarını zarfa koyarak zarfı kapatın.
Oy zarfını sandığa atın.
Sandık seçmen listesinde adınızın bulunduğu yerin karşısına imzanızı atmayı unutmayın. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.