İstanbul’da özel halk otobüsleri kontak kapatıyor

İstanbul’da özel halk otobüsleri kontak kapatıyor
İstanbul’da milyonlarca kişinin günlük ulaşımını sağlayan özel halk otobüsleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) aylardır ödeme alamadıkları gerekçesiyle kontak kapatma kararı aldı.

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası tarafından yapılan açıklamada, hizmetlerin önümüzdeki günlerde tamamen durdurulacağı duyuruldu.

Açıklamada, işletmecilerin ekonomik kriz, akaryakıt zamları ve artan maliyetlere rağmen bugüne kadar İstanbul’un yükünü omuzladığına dikkat çekilerek, artık dayanacak güç kalmadığı belirtildi.

"Belediyeden alacağımız 5 milyar lirayı aştı"

Esnaf Odası, son 5 yıldır ödemelerin 3 ila 4 ay geciktiğini, bu sürecin binlerce emekçiyi iflasın eşiğine getirdiğini vurguladı. Açıklamada, "Bugün itibarıyla belediyeden toplam alacağımız 5 milyar lirayı aşmıştır. Bu yalnızca bir borç değil; binlerce emekçinin, ailelerinin ve milyonların taşıma hakkının gaspıdır." ifadeleri yer aldı.

"Ne yakıt alacak gücümüz ne de maaş ödeyecek imkânımız kaldı"

Uzun süredir çözüm arayışlarına girildiği ancak her seferinde oyalama ile karşılaşıldığı belirtilen açıklamada, artık hizmet vermenin teknik, insani ve vicdani olarak mümkün olmadığına dikkat çekildi.

"Bu bir tehdit değil, mevcut koşulların dayattığı mecburi bir karardır. Ya çözüm üretilir ya da İstanbul’da toplu taşıma sistemi çöker," denilerek kamuoyuna ve yetkililere açık çağrı yapıldı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.