İşte Dünyanın en gizemli yapıları
Stonehenge, Büyük Jaguar tapınağı gibi esrarengiz yapılar. Birbirinden ilginç yapılar galerimizde
YAYINLAMA:
GÜNCELLEME:

Mali’deki Timbuktu antik kentinden sağ dönebilen ilk araştırmacı Fransız Rene Caillie’ydi.

Mısır’daki Büyük Gize sfenksi 73 metre uzunluğunda ve 6 metre genişliğinde. Yapıdaki gizli odalar henüz incelenememiş durumda.

Pasifik okyanusundaki Paskalya adasında yer alan Moai adlı insan heykellerinin en büyüğü 10 metre uzunluğa ve 82 ton ağırlığa sahip.

Kamboçya’daki 162.6 hektarlık alanı kaplayan Angkor Wat tapınağı dünyanın en büyük dini mekânı olarak görülüyor.

İlk Çin imparatoru Çin Şi Huang’ın mozolesinde 8000 asker ve at heykeli yer alıyor. Milattan Önce 200 yılından kalma Terrakotta ordusundaki gerçek boyuttaki askerlerin ayrıca hiçbirinin yüzü aynı değil.

Guatemala’daki antik Tikal (Fısıltılar Şehri) kentindeki mimari en ufak bir fısıltının dahi yankılanmasına neden oluyor. Fotoğrafta Büyük Jaguar tapınağı görülüyor.

Neolitik taş devri ile Bronz çağı döneminden kalma olduğu ve Kelt rahiplerden oluşan bir sınıf olan Druidler tarafından yapıldığı düşünülen İngiltere’deki Stonhenge 30 taştan oluşuyor. Bu taşların dönemin şartlarına göre nasıl taşındığı ise hâlâ bilinmiyor.

İrlanda’daki Milattan Önce 3000 ilâ 2500 yıllarından kalma Newgrange 17. yüzyılda keşfedildi. İrlandalılar, gündönümlerinde içerisini güneş ışıklarının aydınlattığı yapının periler dünyasının kapısı olduğuna inanıyor.

Lübnan’daki Baalbek antik kentinde bulunan Bacchus tapınağı 1000 ton ağırlığındaki taşlardan yapılmış bir yapı. Roma döneminde bu ağırlıktaki taşların nasıl taşındığı bilinmezken, yapının Babil Kulesi’nin kaidesi olduğuna inanılıyor.