Kamra Inlay tedavisi hasta için avantajlı
Batıgöz Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler, yaşa bağlı yakını görememe rahatsızlığı olan Presbiyopi hastalığının tedavisinde kullanılan, Kamra Inlay yöntemi ile ilgili bilgi verdi.
GENELLİKLE 40 YAŞ SONRASINDA GÖRÜLÜR
Yaşa bağlı yakını görememe rahatsızlığı Presbiyopi'nin, Gözmerceğinin zaman içinde sertleşmesi ve esnekliğinin azalması ile ortaya çıktığını söyleyen Op. Dr. Söyler, hastalığın 40'lı yaşlardan itibaren ortaya çıktığını belirtti. Zamanla, bulanık görme şikayetinin daha da arttığını, alın şakak bölgesinde ağrılar oluştuğunu, ışık ihtiyacının arttığını ve okurken nesneleri uzaklaştırma ihtiyacı hissettiğini söyleyen Op. Dr. Söyler, “Dünya genelinde 2 milyara yakın kişide Presbiyopi rahatsızlığı bulunduğu tahmin edilmektedir.” dedi.
CERRAHİ YÖNTEME İLGİ ARTIYOR
Presbiyopi tedavisinde kullanılan yöntemlerin gözlük, kontakt lens ve cerrahi operasyon olarak üç gruba ayrıldığını belirten Op. Dr. Söyler, “Gözlük ve kontakt lens kullanımının günlük yaşantıya getirdiği kısıtlamalardan ötürü, günümüzde 40 yaş üzeri pek çok hasta, Presbiyopi tedavisinde kullanılan cerrahi yöntemlere ilgi göstermektedir.” dedi.
KAMRA INLAY İLE TEDAVİ SÜRECİ
Kamra Inlay'in yakın-uzak-orta mesafede net bir görüş konforu yaşamak isteyen Presbiyopi hastaları için geliştirilen bir cerrahi yöntemi olduğunu kaydeden Batıgöz Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler, tedavinin hastanın doğal lensi çıkarılmadan, gözün en dış tabakası olan korneaya, göz yapısı ile uyumlu bir mikro implant yerleştirilmesiyle gerçekleştirildiğini kaydetti. Op. Dr. Söyler, Kamra Inlay tedavisi hakkında şunları ekledi: “Operasyon öncesi hastaya damla anestezi uygulandığından hasta herhangi bir şekilde acı çekmiyor. Intralase iFS (femtosaniye lazer) ile, korneal kesi (flep) oluşturuluyor. Öncelikle hastanın uzağı görme şikâyeti varsa gideriliyor. Ardından Kamra Inlay uygulanarak cerrahi tamamlanıyor. Tedavinin başarısında öncelikli olarak hastanın kornea yapısının uygunluğu önem taşımaktadır."
HASTA İÇİN AVANTAJLI
Kamra Inlay tedavisinin 50 ülkede 20 binden fazla hastaya güvenle uygulanmış cerrahi yöntem olduğunu belirten Op. Dr. Söyler, “Batıgöz'de de 6 aydır uygulamakta olduğumuz bu tedavide, operasyon süresince hasta ağrı hissetmez. 2-3 dakikalık işlem süresi ile gerçekleştirilen cerrahi ortalama 10 dakikada tamamlanmaktadır. Dikişsiz bir tedavi yöntemidir. Tedavi sonrasında gözün bandajla kapatılmasına veya hastanın hastanede kalmasına gerek yoktur. Hasta operasyon sonrası 5-6 saat kadar bulanık görme, batma, hafif ağrı veya gözde sulanma gibi şikayetler hissedebileceğinden, bu süreci dinlenerek veya uyuyarak geçirmelerini öneriyoruz. Operasyon sonrası 15 dakika dinlendikten sonra hasta taburcu edilebilir ve hemen ertesi gün günlük yaşantısına dönebilir. Tedavi, hem yakın hem de uzak görme kusurunu düzeltmektedir.” şeklinde konuştu. Op. Dr. Mehmet Söyler, “Gözlükten kurtulma tedavisi olarak Kamra Inlay; ileri diyabet veya romatizma gibi sistemik rahatsızlığı bulunmayan, gözle ilgili katarakt, glokom (göz tansiyonu) veya keratokonus rahatsızlığı olmayan, göz enfeksiyonu veya göz uçuğu geçirmeyen, kuru göz şikayeti yaşamayan, göz numaraları sıklıkla değişmeyen hastalara uygulanabilmektedir.” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.