​Karamollaoğlu: Çatışma ortamını doğuran ifadelerden imtina etmek gerekir

​Karamollaoğlu: Çatışma ortamını doğuran ifadelerden imtina etmek gerekir
​Mardin de bir dizi temaslarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Irak Kürdistan'ında yapılan referandumla ilgili, çatışma ortamını doğuran ifadelerden kaçınılması gerektiğini belirtti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 2 gün sürecek "Mardin Buluşması" ziyareti kapsamında bugün Mardin’e geldi. Karamollaoğlu, Mardin Merkez Artuklu ilçesindeki Öğretmen evinde kahvaltıda siyasi parti, STK temsilcileri ve partililerle bir araya geldi.

Gazetecilerin Irak Kürdistan’ındaki "bağımsızlık" referandum üzerine kendisine yönettiği soruya Karamollaoğlu, barışın ve huzurun sağlanması için diyaloğun olması gerektiğini belirterek, çatışma ortamını doğuracak ifadelerin kullanılmaması gerektiğini ifade etti.

Karamollaoğlu "Bu bölgede emelleri olanlar, bölgede yaşayan insanların refahı, huzuru ve barışı için buraya müdahale etmiyorlar. Kendi menfaatlerini her şeyin üstünde görüyorlar. Bu bölgede meydana gelecek bütün gelişmeleri, bu bölgelerde yaşayan insanlar ve devletler karar vererek çözmeli. Türkiye, İran, Irak, Suriye ve bu bölgede yaşayan insanların, Kürt kardeşlerimizin bir araya gelerek bu sorunları çözmelerinin isabetli olacağı kanaatindeyim. Dışardan buraya gelenler bir gün çeker giderler ama biz burada kalırız. Bölgede yaşayan insanlar olarak bu bölgenin barışını, huzurunu bizler temin etmek durumundayız. Bu da ancak iyi bir diyalog ile olacağını düşünüyorum. Çok keskin ifadeler, İnsanları geren, ülkeleri geren, çatışma ortamını doğuran ifadelerden de imtina etmek gerekir." dedi.

"Olağanüstü halden kurtulmaya mecburuz"

OHAL'in kaldırılması gerektiğini söyleyen Karamollaoğlu, "Türkiye'de birinci derecede sorun olarak kamplaşma ve kutuplaşmanın ortadan kaldırılması olarak görüyorum. Bir an önce içinde bulunduğumuz olağanüstü halden kurtulmaya mecburuz. Makul noktaya dönüp farklılıklarımızı görüşebilir hale gelmek mecburiyetindeyiz." diye belirtti.

"Sorunların çözümü için irtibat kanallarının olması gerek"

Karamollaoğlu daha sonra şunları kaydetti: "Bugün Ülkemizde kabul etsek de etmesek de bir terör meselesi var. Terör sadece silahla çözülmez. Ekonomik, sosyal, eğitim gibi konuları mutala etmeden bu konunun üstesinden gelmek mümkün olmaz. Onun için biz, bu meselenin kucaklayıcı bir üslupla ele alınması gerektiğine inanıyoruz. Bu iş kolay mıdır? Yok zordur. Güzeli başarmak her zaman kolay değildir. Fedakârlık ve çaba ister. İrtibat kanallar oluşturmak ister diğer fikir ve gruplar arasında."

"Türkiye’de yaşayan insanların yüzde 85’i adalete güvenmiyor"

Türkiye’de adalete duyulan güvenin sarsıldığı dile getiren Karamollaoğlu, "Memleketimizde ne yazık ki adalete güven sarsılmıştır. Adalet mekanizması sanki yürütmenin etkisi altındaymış gibi bir kanaat var herkeste. Yapılan anketler bunu gösteriyor; Türkiye’de yaşayan insanların yüzde 85’i adalete güvenmiyor. Bu akıl almaz bir iş, tasavvur edilemez. Kendisine bir yetki verilmiş ‘sen adaleti tesis et’ diye o diyor ki ‘bizim camiada ben adaletli bir kararın çıkacağına inanmıyorum’ bu aslında bir numaralı mesele olmalı." diye konuştu.

“TEOG kalktı ve herkes şaşırdı”

TEOG kaldırılmasıyla ilgili de konuşan Karamollaoğlu, "TEOG kalktı ve herkes şaşırdı. Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Bu TEOG, başımıza dert. Kaldırılsın’ dedi. Herkesi bir telaş aldı. Bu kalkacakta ne olacak. Bir insan bir değişiklik yapacağı zaman kaldırılacak kurulun kaidelerinin yerine neyi getireceğini hesap ederek bu kararı alır. Öyle bir kararın alınması akla ziyan olur." dedi.

Mardin'deki programın ardından beraberindeki heyetle Kızıltepe Hububat Ticaret merkezine geçen, Karamollaoğlu, buradaki Şeyh Şerif Kahraman Camiinde öğle namazını kılarak Hububat Ticaret Merkezini ve esnafını ziyaret etti.

Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter, çiftçilerin bölgede yaşadıkları sorunlarının ele alındığı raporu yetkililere ulaştırması için Karamollaoğlu’na verdi. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.