Karanlıkta kalan aileye Mardin Umut Kervanı'ndan yardım eli
Umut Kervanı, hayırseverlerin de desteğiyle ihtiyaç sahibi ailelere umut olmaya devam ediyor. Artuklu ilçesinde yaşayan Şirin Koçyiğit, eşinin terk etmesinin ardından, kendisi ve üç çocuğuyla birlikte zor şartlar altında hayatını idame etmeye çalışıyor.
Maddi imkânsızlıklar nedeniyle yaklaşık 10 gündür elektriksiz kalan Koçyiğit ailesine ilk yardım eli uzatan Mardin Umut Kervanı oldu. Umut Kervanı, hayırseverlerin de desteğiyle ailenin bozulan beyaz eşya ihtiyacını karşıladı.
Yapılan yardım hakkında konuşan Mardin Umut Kervanı Başkanı Abdulaziz Önen, ihtiyaç sahibi aile için yetkililer ve duyarlı kişilerin ellerinden gelen yardımı yapmaları çağrısında bulunudu.
Önen, “Kotek Mahallesi’ndeyiz. İlke Haber Ajansı’nın ihtiyaç sahibi ailenin yaptığı haber üzerine aileyi ziyarete gelerek incelemelerde bulunduk. Gerçekten aile, çok mağdur durumda. Ailenin babası aileyi terk edip gitmiş. Anne, üç çocuğuyla yalnız kalıyor. Evleri harabe durumda. Buna rağmen kirada oturuyorlar. Biriken elektrik borcundan dolayı 10 günü aşkındır karanlıkta oturuyorlar. Bu ailenin durumunu şayet gören yetkili olup da hiç bir şey yapılmamışsa, bu kadar duyarsızlık olamaz. Dolayısıyla bu ailenin her türlü ihtiyacı karşılanması gerekiyor. En azından elektriklerinin verilmesi elzemdir. Bu konuda yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Umut Kervanı olarak da elimizden geleni yapacağız. Aynı zamanda hayırseverlerimize de çağrıda bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.