,
  • BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 31 °C

Kaya: Soykırım suçuna karışan çifte vatandaşlar ortaya çıkarılıp cezalandırılmalı

Kaya: Soykırım suçuna karışan çifte vatandaşlar ortaya çıkarılıp cezalandırılmalı
Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, soykırım suçuna karışan çifte vatandaşların yetkili merciler tarafından ortaya çıkarılarak cezalandırılmaları gerektiğini kaydetti.

HÜDA PAR'ın Filistin'de yaşanan soykırım suçuna karışan çifte vatandaşlarla ilgili meclise sunduğu yasa tasarısına ilişkin konuşan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, soykırım suçuna karışan çifte vatandaşların yetkili merciler tarafından ortaya çıkarılarak cezalandırılmaları gerektiğini söyledi.

Gazze'de 10 aydır devam eden katliama destek vermek ve doğrudan orduda görev alarak katliama fiili olarak katılan Türkiye vatandaşı Yahudiler hakkında HÜDA PAR tarafından meclise sunulan kanun teklifinin yankıları devam ediyor.

HÜDA PAR'ın gündeme taşıdığı kanun tasarısıyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, bu kanun teklifinin katliamların önlenmesi için önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.

Gazze'de yaklaşık 10 aydır devam eden soykırımın karşısında insanlık aleminin iflas ettiğini, devam eden katliamlar karşısında herhangi bir şey yapılamamasının ise büyük bir zillet olduğunu ifade eden Kaya, "Bununla alakalı olarak yaşadığımız ülkede de halkın bu konuda duyarlılığı yoğun olmasına rağmen somut anlamda katliamı durdurma konusunda maalesef başarılı herhangi bir süreç yaşanamadı. Buna rağmen yapılması gereken, doğrudan bu katliamı durdurmayacak ama en azından siyonistlerin işini zorlaştırılması gerektiğini biliyoruz. Bu çerçevede mecliste HÜDA PAR tarafından getirilen kanun teklifi çifte vatandaş olan katillerin engellenmesine dönük bu yasa tasarısı önemli bir gelişme." dedi.

"Soykırıma katılanlar cezalandırılmalı, gerekirse vatandaşlıkları iptal edilmeli"

Soykırıma katılan çifte vatandaşlarla ilgili bir araştırma yapılmadığını belirten Kaya, "Türkiye'de bu konuda kamuoyu tarafından Yahudi kökenli kişilerin çifte vatandaş durumunu kullanarak işgal altındaki Filistin'e gidip burada askerlik yaptıklarını ve Gazze'deki kardeşlerimizin katledilmesi suçuna ortak olduklarına ilişkin bilgiler var. Bunların sayısı, kim oldukları, ne yaptıkları net olarak belli değil ama inanıyoruz ki devlet bu konuyla alakalı bir araştırma yapıp bu kişileri ortaya çıkartabilir. Bu kişilerin doğrudan katliama katılıp katılmadığı bir yana eğer işgal rejiminde askerlik yapıyorlarsa cezalandırılmaları gerekiyor. Çifte vatandaşlık durumunun da engellemesi gerektiğini düşünüyoruz. Eğer israil denilen katliamcı çeteye birisi vatandaş olarak kabul edilmişse bu kişinin aynı zamanda Türkiye vatandaşlığı statüsünden yararlanmasını doğru bulmuyoruz. Bu anlamda bir tavır alınması gerekir." diye konuştu.

"Başta Netanyahu olmak üzere suça ortak olan herkes adil bir şekilde yargılanıp cezalandırılmalı"

Türkiye'de yaşayan Yahudilerle bir sorunları olmadığını söyleyen Kaya, "Burada yaşayan Yahudiler eğer soykırıma destek veriyorlarsa onlar da bizim düşmanımızdır. Bunlar her şekilde engellenmesi lazım. Eğer gidip işgale katılmışlarsa ve halen oradalarsa onların vatandaşlıklarının iptal edilmesi gerekiyor. Dönmeye niyetleri varsa cezai yaptırıma maruz kalmalarının gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye belki doğrudan bu katliama karşı çıkamıyor ama bu suça karışan katillerin ellerini kollarını sallayarak gezmemesi lazım. Bu anlamda uluslararası ceza mahkemesi ve uluslararası adalet divanı işgal rejiminin aleyhine devam eden mahkemelerinin olumu sonuçlanması bekliyoruz. Başta Netanyahu'nun başlamak üzere bu suça ortak olan herkesin adil bir şekilde yargılanması ve cezalandırılması gerekiyor. Bu yasa teklifinin bir başlangıcı olacağına inanıyorum ve bu yasa teklifinin destekliyoruz." şeklinde konuştu.

"İddiaların doğruluğu araştırılıp sonuçları kamuoyu ile paylaşılmalı"

Çifte vatandaşların soykırıma katılmasına ilişkin daha önce İstanbul'da bir suç duyurusunda bulunulduğunu ancak henüz bir netice olmadığını vurgulayan Kaya, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde bunun ile ilgili bir soruşturma devam ediyor. Savcılık, sosyal medya paylaşımlarını ihbar kabul etti. Aslında öncesinde olumsuz bir karar çıkmıştı ama daha sonra savcılık bunu tekrar ele aldı ve soruşturma halen devam ediyor. Sosyal medya tek başına bir delil kaynağı değil. Burada birtakım siyonistlerin sözcülüğünü yapan kişiler, insanları moralini bozmak, Müslümanlara ve Filistin halkına düşmanlarını göstermek için kendilerini Türkiye vatandaşı olup işgal rejiminde askerlik yapman kişiler olarak sunma ihtimalleri de var. Bu haberlerin doğru olup almadığını ispatlamak, istihbaratın ve adliyenin işidir. Bu konuda titiz bir çalışma yapılmasını istiyoruz. Bununla ilgili yapılan suç duyuruları savcılığın önünde. Soruşturmanın daha hızlı sonuçlanması ve kamuoyuna paylaşılmasını istiyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55