Kimse Yok Mu'da 40 kişiye tutuklama talebi
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında kapatılan Kimse Yok Mu Derneği'nin yöneticileri ile üyelerinin de bulunduğu 121 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınması üzerine çalışma başlatılmıştı.
18 İLDE OPERASYON
Soruşturma kapsamında, 18 ilde operasyon düzenleyen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, kapatılan Kimse Yok Mu Derneği'nin yöneticisi ve üyesi 41 şüpheli kişi yakalanmıştı. Şüphelilerden 77'sinin yurt dışında olduğu, 2'sinin de farklı soruşturmalardan tutuklu bulunduğu belirlenmişti.
YARDIMLARI YURT DIŞINDAKİ OKUL, YURT VE HASTANELERİ İÇİN HARCAMIŞLAR
Şüpheliler hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma", "terörün finansmanının önlenmesine dair kanuna muhalefet", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "dernekler kanununa muhalefet" suçlarından soruşturma yürütülüyor. Dosya kapsamında, Kimse Yok"Mu Derneği'nin çeşitli kampanyalarla elde ettiği yardımların, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) adına yurt dışında kar amacıyla işletilen okul, yurt ve hastane gibi yapıların inşasında harcandığı belirlendi.
KURBAN PARASI FETÖ'YE
Soruşturmada, FETÖ/PDY üyeleri ve yöneticileri tarafından kurulduğu iddia edilen dernek aracılığıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının insani ve dini duygularındaki hassasiyetten istifade ederek yardım, kurban ve zekat gibi değişik vasıflandırmalarla toplanan maddi gelirlerin değişik sistem veya metotlarla iktisadi gelir olarak kullanıldığı ve bununla birlikte bahse konu terör örgütünün finansmanının sağlandığı tespit edildi.
İNSANLIĞIN DEĞİL FETÖ'NÜN FAYDASINA
Derneğin ayrıca Afrika halklarına yardım amacıyla düzenlediği "Yurt dışı/Afrika Yardım Kampanyası" ile topladığı 9 milyon 425 bin 720 dolar ve Uganda, Sudan, Kenya, Etiyopya ve Haiti'ye kalıcı yardım adıyla gönderilen toplam 25 milyon 549 bin 363 lirayla Afrika ülkelerindeki insanların ihtiyaçlarına, faydasına yönelik harcamalar yapılmadığı belirlendi.
40 KİŞİ TUTUKLAMAYA SEVK
Savcılık sorguları tamamlanan şüphelilerin 40'ı tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Sevk yazısında, şüphelilere yönelik suçlamalar; Silahlı terör örgütü üyesi olmak, terör örgütünün finansmanı, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, özel belgede sahtecilik olarak sıralandı. Sorgu işlemi, İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği tarafından gerçekleştirilecek.
Kaynak:Sabah
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.