,
  • BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 26 °C

Kur'an Nesli Platformundan Aşura günü mesajı: Gazze bu çağın Kerbelası'dır

Kur'an Nesli Platformundan Aşura günü mesajı: Gazze bu çağın Kerbelası'dır
Muharrem ayının 10'uncu gününe denk gelen Aşura günü dolayısıyla açıklama yapan Kur'an Nesli Platformu, "Bu çağın en canlı, en taze Kerbela'sıdır Gazze ve Gazze'nin mücahitleri ve de çağın Hüseyinleri." ifadelerine yer verdi.

 

Kur'an Nesli Platformu Genel Merkezi adına yapılan basın açıklamasını okuyan Kur'an Nesli Platformunun Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü, Muharrem ayının 10'uncu günü, tarihe 'Kerbela Faciası' olarak geçen ve İslam âlemini derinden yaralayan, asırlar geçse de acısı dinmeden, hafızalarda tazeliğini koruyan bir gün olarak idrak edildiğini söyledi.

Üzümcü, Peygamber soyunun temsilcisi Hazreti Hüseyin ve 72 yareninin, aç ve susuz bırakılarak acımasızca şehit edildiği bu menfur hadise tarih boyunca zulmün karşısında dimdik durmanın, ihtirasları uğruna zillete düşenlere karşı izzeti kuşanmanın dersini veren bir mektep olarak vazife gördüğünü ve ümmetin asırlardır bu şehadet öğretmenlerine talebelik ettiğini belirtti.

"Gazze'nin Hüseyinleri ders veriyor"

Kıyamete dek devam edecek olan hak-batıl mücadelesinde ne Kerbela ne Yezidler ne de Hüseyinlerin biteceğini vurgulayan Üzümcü, "Bugün de yine bu mektepten dersini alarak çağın zalimlerine karşı izzeti ve şerefi kuşananların, zillet içerisinde ölmektense izzetlice şehadeti tercih edenlerin mücadelesine şahitlik etmekteyiz. Bu çağın en canlı, en taze Kerbela'sıdır Gazze ve Gazze'nin mücahitleri ve de çağın Hüseyinleri. Hazreti Hüseyin, nasıl ki kendini feda ederek ümmete yakıt olmanın dersini verdiyse bugün yine aynı dersi veriyor Gazze'nin Hüseyinleri." dedi.

"Ümmet bugünde korkutularak sessiz kalmaktadır"

Şehitlerin Efendisi Hazreti Hüseyin ve yarenlerinin, asırlardır müminlerin gönüllerinde taht kurduğu gibi Gazze'deki direnişin de insanların gönlünde taht kurduğunu ve zalimlerin insanlığın ortak vicdanında mahkûm olduğunu ifade eden Üzümcü, şöyle devam etti:

"Lakin ne acıdır ki o gün o zulme ümmet nasıl korkutularak sessiz kaldıysa, bugün de aynı şekilde sessiz kalmaktadır. Bir avuç topluluk yine açlık ve susuzluğun pençesinde bombalar altında ölüme terkedilmekte ve koca ümmetten çaresiz feryatlar yükselmektedir. Yüce Rabbimizden dileğimiz şudur ki Müslüman milletler başlarına kene gibi musallat olan satılmış ve korkak yöneticilerden kurtularak vahdet bilinci ile kuşanıp yeniden dünyaya adaletle hükmetsin ve zalimlerin saltanatı bir an önce parçalansın." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55