​Kurbanlıklarda masraflar arttı

​Kurbanlıklarda masraflar arttı
Geçen yıllara göre Anadolu’dan gelen kurbanlık sayılarının az olduğunu belirten kurbanlık alan saha organizatörü Enver, Kurban alacakların acele etmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul’un birçok farklı noktasında satış ve kesim için hizmet verecek olan kurbanlık alanları kurulmaya başlandı.

Büyük ibadetlerden biri olan kurban ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlara hizmet vermek amacıyla daha önceden şehrin farklı noktalarında belirlenen alanlara kurulması planlanan kurbanlık satış ve kesim alanları, bugün itibarıyla yapılan zemin düzenleme çalışmaları ve çadır kurulumlarıyla başladı.

Resmi olarak 6 Ağustos'tan itibaren açılacak olan kurbanlık alanlarına birçok farklı ilden kurbanlık getirilecek.

Zeytinburnu'nun Maltepe Mahallesi'nde kurulan kurbanlık alanında Saha Organizatörü Enver Tuncer, 52 çadırlık kurbanlık alanlarına Türkiye’nin birçok bölgesinden kurbanlık getirileceğini söyledi.

Tuncer, "Karadeniz’den Trakya’ya Anadolu’nun birçok farklı yerinden Bitlis, Bingöl, Muş, Ağrı, Afyon, Kastamonu gibi illerden gelen kurbanlıklarımız var. Biz kurban satacak olanlara çadır kiralıyoruz. Onlar da kurbanlıklarını teşhir ederek satmaya çalışıyorlar. Bu sene iyi bir pazar olacağına inanıyoruz." dedi.

Geçen yıllara göre Anadolu’dan gelen kurbanlık sayılarının az olduğunu belirten Tuncer, Kurban alacakların acele etmesi gerektiğini söyledi.

Tuncer, "Büyükşehir belediyesinin talimatına göre 6 Ağustos'tan itibaren kurbanlıklar gelmeye başlayacak ve ayın 15’inde artık gelişlere sona erecek. Biz saha organizasyonunu yaptık. Çadırlarını her kurbancı kendisi kurup yerini hazırlıyor. Kurulumların yüzde sekseni tamamlandı, geri kalanlarda devam ediyor. Burada sadece satış değil kesimde yapılacak. Küçükbaş ve büyükbaş kesimlerimiz organizeli bir şekilde yapılacak. Kesimhanemiz hazır, gelip görmek isteyenler, kurban alacak olan vatandaşlar gelip görebilirler. Her bütçeye uygun küçük ve büyükbaş kurbanlıklarımız mevcuttur." şeklinde konuştu.

Bitlis Güroymak’tan İstanbul’a kurbanlık getiren Hacı İsmet Selçuk, taşıma ve kira fiyatlarının artmasından şikâyet ederek şunları söyledi:

“Geçen sene yer kiraları 9-10 bin liraydı, şimdi sadece ayak bastı parası 15 bin lira. Bitlis’ten buraya kadar TIR seferleri 4 bin 4 bin 500 liraydı, şimdi 8 bin lira nakliye parası alıyor. Hem yerde hem de nakliye parasında hatta yem de dahi yüzde 50 fiyat farkı var ama kurbanlıklarda fazla fark yok. Büyükbaş hayvan fiyatlarının ortalama 18-20 bin arası değişiyor. Müşterinin isteğine bağlı olarak canlı kilo hesabı yaparak da satış yapıyoruz. Müşteri isterse tartarız, isterse de bu şekilde satarız. Canlı olarak kilosunu 23-24 liradan satıyoruz. Bazı hayvanlarda yüzde 60-65 randıman alıyoruz, bazılarında ise yüzde kırk oluyor. Hayvana göre değişiyor. Bu sene müşteri fazla hayvan beklemesin. Bu sene yüzde 60-65 oranında hayvan sayısında düşme oldu. Kurban alacakların erken davranmasını tavsiye ediyoruz. Allah herkese kurban kesmeyi nasip etsin.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.