LYS'ye giren adaylar duygularını paylaştı

LYS'ye giren adaylar duygularını paylaştı
Tarih, coğrafya-2, felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine tabi tutulan öğrenciler 135 dakika süre verilen sınavda ter döken öğrenciler, sınavla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Diyarbakır’da Lisans Yerleştirme Sınavlarına giren öğrenciler duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığınca (ÖSYM) düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS), bugün saat 10.00'da LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı ile başladı.

Tarih, coğrafya-2, felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine tabi tutulan öğrenciler 135 dakika süre verilen sınavda ter döktü. Öğrenciler sınav salonunda aileler ise okul bahçelerinde ter döktü.

Sınavın bitmesiyle okuldan çıkan öğrenciler, sınav hakkındaki duygu ve düşüncülerini İLKHA ile paylaştı.

Sınavın bilgiden çok yoruma dayalı olduğunu söyleyen Murat Gümüş, ilk defa böyle bir LYS gördüğünü belirtti.

Sınavın çalışan bir kişi için kolay olabileceğini dile getiren Gümüş, “Sınav, bilgiden çok yorum ağırlıklıydı. İlk defa böyle bir LYS gördüm. Paragraftan soruyu çıkartabiliyordum bu iyi geçti, sınavın edebiyatla desteklemeli lazım. Çünkü belirleyici sınav, edebiyat olabilir. Öğrencilerin bu bir haftalık sürede edebiyata yoğunlaşmaları lazım. Baştan sona değil de karıştırdıkları sorulara önem versinler bu sınavda karıştırılan sorular da vardı. Bu şekilde iyi bir puan alabilirler.” dedi.

Ayağından ameliyat olması nedeniyle sınava değnek ile gelen Ferhat Kaplan, sınavın iyi geçtiğini söyledi.

15 dakika kuralının değiştirilmesi gerektiğini isteyen Kaplan, “Futbol oynarken ayak çapraz bağlarımın kopması nedeniyle ameliyat oldum. Sınav iyi geçti, sosyal biraz zordu, diğerleri kolaydı. 15 dakika kuralına takılanlar oldu. Yetkililerin bence 15 dakika kuralını kaldırıp tam sınav süresine göre uzatmaları lazım.” ifadelerini kullandı.

Ferhat Kaplan’ın babası Latif Kaplan da 15 dakika kuralının değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Kaplan, “Bir kız öğrencimiz geldi sınav başlamadan önce bir-iki dakika geç kaldığı için sınava alınmadı, yazıktır. Bir yıl emek veriyorlar sınava girmek için bir-iki dakika trafikte kalıyor ya da aksilikler olabiliyor. Yazıktır, büyüklerimizden bunun giderilmesini düzeltmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu. 

Mantık sorularında zorlandığını ifade eden Mehmet Selim Kılıç ise şunları söyledi:

“Sınav iyi geçti ama biraz zordu, ancak yetişebildim. Mantıkta biraz zorlandım, pek fazla bir şey yapamadım ama genelde iyiydi. Her gün düzenli olarak çalıştım, planlı şekilde sınav kendimi motive ettim.”

Felsefe dersinde sorulan soruların kendisine zor geldiğini dile getiren Yunus Çakmak, sosyal bilimler öğretmeni olmak istediğini belirtti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.