,
  • BIST 9089.58
  • Altın 2907.527
  • Dolar 34.2418
  • Euro 37.644
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 30 °C
  • Antalya 30 °C

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde “Gazze Sokağı” kuruldu

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde “Gazze Sokağı” kuruldu
İşgalci siyonist terör şebekesinin Gazze’ye yönelik saldırılarının birinci yılında Mardin Artuklu Üniversitesi 7-11 Ekim tarihlerini “Gazze Haftası” ilan ederek kampüs alanında “Gazze Sokağı” kurdu.

Gazze Haftası kapsamında anlamlı etkinlikler düzenleyen Mardin Artuklu Üniversitesi, Filistin’de yaşanan modern çağın en büyük soykırımlarından birine dikkat çekti.

İşgalci siyonist çetenin Filistin’de gerçekleştirdiği katliamların boyutlarını gözler önüne sermek ve Filistin halkının haklı direnişine destek vermek amacıyla Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsünde oluşturulan “Gazze Sokağı’nda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Düzenlenen etkinlik kapsamında Mardin Valisi Tuncay Akkoyun Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Mardin İl Protokolü mensupları, MAÜ akademisyenleri ve öğrencileri katılım gösterdi.

7-11 Ekim Gazze Haftası etkinlikleri kapsamında konuşan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Filistin’de katledilen insanların birer sayı değil, zulmün canlı tanıkları olduklarını vurguladı.

Filistin’de yapılan soykırım ile bugüne dek 17 bine yakın çocuk, 11 bine yakını kadın olmak üzere toplamda 41 binden fazla insanın katledildiğini belirten Özcoşar, 93 bine yakın kişinin kalıcı yaralar aldığını ve insanların yerlerinden edilerek mülteci konumuna düşürüldüğünü vurguladı.

Özcoşar, Gazze’deki katliamlara ilk günden itibaren sessiz kalmadıklarını belirterek, “Üniversite olarak Gazze’de yaşanan insanlık dramına hem akademik hem de sosyal duyarlılık projeler ile net tavrımızı ortaya koyduk. Akademik dünyada siyonist hegemonyaya karşı özgür bilimin savunucusu olarak çeşitli konferans ve çalıştaylar düzenledik. Üniversitemizin öncülüğünde Filistin Gazze Hükümeti Sağlık Bakanlığı ile protokol imzalayarak yapılan etnik temizlik ve katliamları dijital hafızada saklamak maksadı ile 'Gazze Şüheda Defteri' projesini hayata geçirdik. Gazze’de yaşananlara yönelik somut adımların atılması için şüheda defteri projesinin yanında siyonist rejime ekonomik darbe vuran Boykot çalışmalarımız ile Türkiye’deki üniversitelere öncü olduk.” ifadelerine yer verdi.

Siyonist işgal rejiminin yürüttüğü soykırımın bütün dünyada insanların vicdanını titretebilecek bir seviyeye geldiğini belirten Özcoşar,

“israilin Gazze’de yaptığı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma dönüşmüş durumda. Üniversitelerin siyonist işgale karşı anti-siyonist duruşlarını insani duruşlarını çok daha net bir şekilde gösterebilecekleri eylemlere ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. Biz üniversite olarak 7 Ekimden itibaren yaptığımız bütün çalışmalarda Gazze’yi ön planda tutup soykırıma karşı anti-siyonist duruşumuzu ortaya koyabilecek bir takım çalışmalar yaptık. Bu yıl da soykırımın yıl dönümünde soykırıma karşı isyan oluşturabilecek, soykırıma karşı söylem ve pratik geliştirecek bir çalışmayla kampüsümüzün merkezinde bir ‘Gazze Sokağı’ kurduk. Öğrencilerimize ve akademisyenlerimize hassasiyetleri için teşekkür ediyorum. Tüm akademi dünyasının bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerinin hem insani hem de akademik bir görev olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Dünyanın siyonist baskılardan kurtulması ve yaşanan katliamların son bulması için onurlu bir duruş sergilenmesi gerektiğini dile getiren Özcoşar, adalet için Filistin halkının sesi olmayı sürdüreceklerine ve özgürlüğün sesi olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kampüs merkezinde kurulan ‘Gazze Sokağı’nda çeşitli sivil toplum kuruluşları ve öğrencilerin sosyal duyarlılık stantları yer aldı. Etkinlikler arasında, Filistin halkının yaşadığı acıları ve soykırımı konu alan belgesel ve kısa film gösterimleri, Mardin Artuklu Üniversitesi’nin Siyonizm’e karşı yürüttüğü akademik ve sosyal çalışmaları içeren Gazze videosu olmak üzere sekiz farklı film gösterimleri katılımcılara izletildi.

Gazze Sokağı’nda yer alan etkinlikler kapsamında; açık hava söyleşileri, boyama ve piyano performansları ve sanat sergileri ile Gazze ruhunun farklı yansımalarına yer verildi.

Filistin’de yaşanan insanlık trajedisine dikkat çekme maksadı ile yapılacak etkinlik dizisinin 5. gününde, cuma namazı sonrası okunacak Mevlid-i Şerif ile programın sona ereceği ve etkinliklerin bir hafta boyunca saat 10.00 ile 15.00 arasında halka açık olarak düzenleneceği bilgisi paylaşıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55