,
  • BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 26 °C

Mardin’de "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin finali yapıldı

Mardin’de "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin finali yapıldı
Kur'an Nesli Platformu Mardin Koordinatörlüğü tarafından Mardin'de düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin final programında, onlarca çocuk bir araya geldi.

Çocukların namaza olan bağlılığını ve sevgisini arttırmak amacıyla Kur'an Nesli Platformu tarafından tertiplenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin finali, Mardin'de yapıldı.

Şakir Nuhoğlu Camii arkasında yapılan programa, Mardin merkez ve çevre ilçelerden onlarca kız ve erkek öğrenci katılım sağladı.

Her yıl verilen iki haftalık namaz eğitiminin ardından açık alanlarda kitlesel katılımlı etkinlikler düzenleyen Kur'an Nesli Platformu’nun organizasyonuyla meydanda toplanan çocuklar, takke ve seccadeleri ile etkinliğin yapılacağı alana kadar yürüdü.

Sunuculuğunu Bünyamin Talayhan’ın yaptığı program, yürüyüş ardından hafızlık talebesi Cafer Bişi’nin Kur'an tilavetiyle başladı.

Programa katılan kız ve erkek çocuklar, cemaatle ikindi namazı kıldı, dualar yaptı.

Günün anlam ve önemine değinen Muhammed Özçelik, insanoğlunun hayatından asla taviz vermemesi gereken namaza değinerek, “Bizleri bu gün burada bu ulvi gaye için bir araya getiren Rabbimize hamdolsun. Zira gözümüzün nuru evlerimizin sokaklarımız şehirlerimizin aydınlığı olan namaz ibadetini idrak etmek anlamak ve hayatımızın merkezinde olması gerektiğini bir kez daha hatırlamak maksadıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Rabbim bu buluşmamızı hayırlara vesile kılsın inşallah. Her ne kadar namaz programımızın finali desek de aslında bu programda öğrendiklerimiz doğrultusunda bugünden sonrası sizler için birçok yönü ile yeni bir başlangıçtır. Öncelikle bizler öğrendik ki bizlerin bu dünyaya bir gönderiliş amacı vardır. Yüce Allah bizi bu dünya ona Allah'a kulluk edelim diye göndermiştir.  Kulluğumuzu ibadet ederek gösteririz. İbadetlerin de en önemlisi dinimizin direği olan namazdır.” dedi.

Namazın, ezan ile birlikte Allah’ın davetine icabet etmek olduğunu aktaran Özçelik, “Öğrenmiş olduğumuz bir diğer husus Allah'ın bize vermiş olduğu nimetlere karşı şükrümüzü sunmamız gerektiğidir. Bizler Allah’ın bize vermiş olduğu bütün nimetlere karşı şükrümüzü namaz yerine getiririz. Ahirette bize ilk olarak sorulan amel namazdır. Bizler öğrendik ki namaz ezan ile birlikte Allah'ın davetine icabet etmektir.” ifadelerine yer verdi.

Program, Yusuf Nas tarafından dua ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55