Medya bombalardan çok zarar verdi
Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Kurucu Başkanı Veysel Polat, medya üzerinden yapılan operasyonların, insanlara bomba ve kurşunlardan yüz kat daha fazla zarar verdiğini söyledi.
"Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu 2. Olağan Genel Kurulu" Şanlıurfa'da yapıldı.
Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, İl Müftüsü İhsan Açık, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Talat Akay, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ve çevre illerden birçok gazeteci genel kurulda hazır bulundu.
Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Akay ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik'in iki ayrı listeyle girdiği seçimde, Akay'ın çekilmesiyle seçime tek liste halinde gidildi.
Yapılan oylama sonucu Çelik, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu başkanı seçildi.
Seçimin ardından katılımcılara hitap eden Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Kurucu Başkanı Veysel Polat, federasyonun en güzel sonuçlarından birinin iller arasında köprü vazifesi görmesi olduğunu söyledi.
Bölgedeki gazeteciler arasında birlik ve beraberlik oluşturmak istediklerini belirten Polat, "Güneydoğu Anadolu Bölgesi özellikle Türkiye'de medya üzerinden operasyonların yapıldığı en önemli merkezlerden bir tanesi. Burada kırk yıldır akan kan, alınan canların, patlayan bombaların, kurşunların belki yüz katı medya, gazetecilik dediğimiz sözde bir paravanın arkasında insanımızı bölmüş, memleketimize, insanımıza zarar vermiş ve hâlâ da vermektedir." dedi.
"Bu mesleğin sırtından şahsi menfaatler için insanlara kast edenleri gördüm"
Gazetecilik hayatı boyunca şahsi menfaatleri için insanlara kast eden birçok gazeteciyle karşılaştığını ifade eden Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben Şanlıurfa'da gazeteciliğe başlarken bir vicdan muhasebesi yaparak işe başladım. Memleketim aydınlansın istedim. Toplum çürümüş giderken aklı başında bir insan olarak 'Uyaralım, şahitlik yapalım. Kavgaya, savaşa, cehalete karşı bir şeyler yapalım.' düşüncesi vardı. Şanlıurfa'da cemiyeti kurarken resmen ve fiilen çalışan insanları aldım. Bu mesleğin sırtından itibarla yükselen, bu mesleğin sırtından MİT'iyle, askeriyle, polisiyle, siyasetçisiyle şahsi ilişkiler kurup şahsi menfaatler için memlekete, insanlara kast eden alçakları gördüm. Ben böyle insanlardan uzak durdum. Birçok cemiyetten de davetler aldım. Onlara da temkinli yaklaştım."
Federasyonun kuruluş sürecine ve amacına değinen Polat, bazı gazetecilerin tavırlarını eleştirerek federasyonda umduğunu bulmadığını sözlerine ekledi.
Polat, "Federasyonun kuruluş sürecinde bir ümidim vardı. Bu dostluklarımız, arkadaşlarımız üzerinden yeniden bir yapılanmaya gidelim dedik. Yani herhangi bir yeri ele geçirmek düşüncesiyle ya da herhangi bir arkadaşımıza etiket vermekten ziyade kendi memleketimizin kurtuluşu, kalkınması, aydınlanması yönünde yürekli, temiz, her şeyini insanına adayan insanlarla kutlu bir yola çıkalım dedik. Ama ilk günden bazı arkadaşların karın ağrısına tutulduğunu gördüm. Baş olalım, başkan olalım, herhangi bir mevkiye gelelim ama bana göre en önemlisi adam olalım. Memleketimizin belalardan, pisliklerden kurtulması, mesleğimizin seviyesinin yükselmesi için sırt sırta verip bir araya gelelim." diye konuştu.
Toplantı, Çelik'in yapacağı çalışmalarla ilgili konuşmasının ardından sona erdi. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.