Memur-Sen gelir kaybının önlenmesi için vergi dilimlerinin artırılmasını talep etti
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın imzasını taşıyan açıklamada, küresel gelişmelere bağlı olarak yaşanan iş gücü maliyetlerinin zincirleme etki yaratarak hem arz-talep dengesinde değişimlere hem de ülke ve konum fark etmeksizin ürün temininde çıkmazlara sebep olduğu vurgulanarak enerji krizi ve savaş ortamıyla birlikte enflasyonun tahmin edilmedik ölçüde yükseldiğine dikkat çekildi.
"Kamu görevlileri yüzde 27'lik vergi dilimlerine girerek önemli gelir kaybı yaşadı"
6. Dönem Toplu Sözleşme'de Memur-Sen'in "Gelir Vergisi Muafiyeti" ve "Vergide yüzde 15'i aşan kısmın iade edilmesi" teklifinin hatırlatıldığı açıklamada, asgari ücret tutarı kadar gelir vergisi muafiyeti uygulamasının önemli ve kapsayıcı olduğu dile getirilirken 2022 yılı Ocak ayında belirlenen vergi dilimlerinin 2021 yılına göre yüzde 34 oranında artırmış olmasına rağmen asgari ücretli dahil olmak üzere başta kamu görevlilerinin, yüzde 20'lik hatta yüzde 27'lik vergi dilimlerine girerek önemli bir gelir kaybı yaşadığı aktarıldı.
"Sabit gelirliler gelir kaybı yaşayarak enflasyon baskısını daha derinden hissetti"
2022 yılı temmuz ayı itibariyle asgari ücrete yapılan ara zamla birlikte vergi muafiyeti tutarlarının arttığını ancak vergi dilimlerinde düzenleme yapılmamasından kaynaklı olarak başta kamu görevlileri olmak üzere sabit gelirlilerin azımsanmayacak tutarda gelir kaybı yaşadığı, enflasyon baskısını daha derinden hissettiği vurgulandı.
Memur-Sen'in Hazine ve Maliye Bakanlığı'na gönderdiği yazıda kamu görevlilerinin maaş ve ücret artışlarının geri alınır nitelikte olmaması için vergi muafiyeti ile atılan önemli adımı destekleyici nitelikte vergi dilimlerinin yeniden belirlenmesi ve 6 aylık enflasyon oranında artırılması talep edildi. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.