,
  • BIST 9031.64
  • Altın 2920.624
  • Dolar 34.2683
  • Euro 37.6359
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 23 °C

Meteorolojiden ani sel ve su baskını uyarısı

Meteorolojiden ani sel ve su baskını uyarısı
Kuvvetli yağış beklendiğini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu riski ile yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

Kimi iller için kuvvetli yağış uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu riski ile yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı tedbir çağrısında bulundu.

Bazı illerde yerel olarak kuvvetli yağış beklendiğini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu riski ile yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarasında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 28 Ağustos 2018 tarihli değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Eskişehir, Bolu, Düzce, Osmaniye, Kars, Ardahan çevreleri ile Adana'nın iç, Hatay'ın kıyı kesimlerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Uşak, Manisa, Bursa, Balıkesir ve İzmir çevreleri ile Çanakkale ve Aydın'ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı iç kesimlerde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgâr, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden yapılan açıklamada, yağışların Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Uşak, Manisa, Bursa, Balıkesir ve İzmir çevreleri ile Çanakkale ve Aydın'ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu riski ile yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarasında bulunuldu.

Bölgelerde hava durumu

Marmara Bölgesi: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Balıkesir, Bilecik ve Bursa çevreleri ile Çanakkale'nin doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ege Bölgesi: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge geneli ile akşam saatlerinde iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Manisa ve İzmir çevreleri ile Aydın'ın iç kesimlerinde kuvvetli olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi: Batı Akdeniz ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz, Osmaniye çevreleri ile Adana'nın kuzey ve Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu Bölgesi: Az bulutlu, batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Eskişehir çevrelerinin öğle ve akşam saatlerinde aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Bolu ve Düzce çevrelerinin sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz'de, parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu Bölgesi: az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Denizlerde hava durumu

Denizlerde fırtına beklenmiyor.

Karadeniz'de hava durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz'in batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar, Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, doğusu kuzeybatıdan, akşam saatlerinde geneli güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga, 0,5 ila 1,5m, batısında 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Marmara'da hava durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar, Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinden sonra 6 (50 km/sa) kuvvetinde, Dalga, 0,5 ila 1,5m, öğle saatlerinden sonra 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Ege'de hava durumu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, Kuzey Ege'nin kuzeyi ile öğle saatlerinden sonra geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar, Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), sabah saatlerinde güneyi kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Güney Ege'de batı ve kuzeybatıdan, sabah saatlerinde güneyi güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), açıkları kuzey ve kuzeybatıdan 6 (50 km/sa) kuvvetinde; Dalga, 1,0 ila 2,0m, kuzeyi ile Güney Ege'nin açıkları 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Akdeniz'de hava durumu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in batısı ile İskenderun Körfezi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar, Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah saatlerinde Antalya Körfezi güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga, 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Van Gölü'nde hava durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr, Kuzey ve kuzeydoğudan doğusu kuzeybatıdan, akşam saatlerinden itibaren güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga, 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55