,
  • BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 26 °C

Milletvekili Nasıroğlu: Diş Hekimliği Fakültesi’nin temeli atılacak

Milletvekili Nasıroğlu: Diş Hekimliği Fakültesi’nin temeli atılacak
Batman'da yapılan hizmetlerden bahseden Batman Milletvekili Nasıroğlu, en kısa sürede hayata geçirmek istedikleri projelerle ilgili adımları konuştuğu toplantıda "Diş Hekimliği Fakültesi"nin temelinin yakında atılacağını kaydetti.

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltılı basın programında bir araya geldi. Toplantının başında sözü gazetecilere veren Nasıroğlu, soru, sorun ve çözüm önerilerini dinledi.
Gazetecilerin soru ve sorunlarını not alıp cevaplayan Milletvekili Nasıroğlu, İluh Devlet Hastanesi’nin yeniden yapımı için rapor hazırlayarak Sağlık Bakanı ile görüştüklerini ve yeni hastane yapımı için çalışmalara başlanma sözü aldıklarını açıkladı.

ferhat-nasiroglu-basin-toplantisi-003.jpg

Nasıroğlu, İluh Hastanesi kolonlarında oluşan çatlaklar nedeniyle tahliye kararı aldıklarını belirterek, “İluh Hastanesi kolonlarında çatlaklar oluştu. Çok eski bir bina olduğu için yapısal problemler olduğunu gözlemledik ve bunun için kapsamlı bir rapor hazırlayıp Sağlık Bakanı’na sunduk.” dedi.

Nasıroğlu devamla, hazırlanan raporda İluh Devlet hastanesi yanında bulunan Hava Lojmanlarının yıkılıp alanın İluh Devlet Hastanesi binası için kullanılmasını istediklerini ve mevcut hastane binası tamamlanana kadar prefabrik hastane kurma fikirleri olduğunu kaydetti.
Sağlık Bakanı’nın çözüm önerilerini çok olumlu karşıladığını belirten Nasıroğlu, “Sadece sorunlardan şikayet etmek yetmiyor. O sorunun çözümü için de proje üretilmesi ve çalışılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Sadece Batman’da değil Türkiye genelinde Sağlık sisteminde sorunlar olduğunu belirten Nasıroğlu, Sağlık Bakanlığı’ndaki değişimin sebebinin de bu sorunlar olduğunu belirtti.

ferhat-nasiroglu-basin-toplantisi-002.jpg
 

Yeni OSB’ler İçin Arsa Dağıtımı Başlıyor
Açıklamasının devamında Nasıroğlu, yeni açılacak üç OSB için çalışmaların son aşamaya geldiğini ve arsa dağıtımının 16 Temmuz Salı günü yapılacağını söyledi.

Batman’da işsizlik sorununa değinen Nasıroğlu, gençlere iş bulmak için çalışmak gerektiğini ve bunun için ihtisaslaşıp iş dünyasını Batman’a çekmeye çalıştıklarını belirtti. İl dışındaki Batmanlı iş adamlarına da seslenen Nasıroğlu, Batmanlı iş adamlarının bir araya gelip Batman’a büyük yatırımlar yapması ve markalaşmaları gerektiğine dikkat çekti.

Diş Hekimliği Fakültesi’nin temeli atılacak

Nasıroğlu açıklamasının devamında Diş Hekimliği Fakültesinin temelini yakında atacakları müjdesini verdi. Ayrıca Necat Nasıroğlu Külliyesinde bilim merkezi için Boğaziçi Üniversitesi ile ortak projeyi hayata geçireceklerini açıkladı.

Hasankeyf Yolu Eylül’de Bitecek
Nasıroğlu devamla, çok uzun süredir bitirilmeyen Hasankeyf yolunun Eylül ayında tamamlanacağını belirterek, “Birinci önceliğimiz Hasankeyf yolunun bitirilmesidir. Çalışmaların hızlandırılması için uğraşıyoruz. Hasankeyf yolu duble yol olarak yapılıyor. Tek şeridi bitmek üzeredir hedefimiz Eylül ayında iki şeridi de bitirmektir.” diye konuştu.
Duble yol tamamlandığında trafiğin de rahatlayacağını belirten Nasıroğlu, Hasankeyf yolundan sonra Beşiri yoluna geçileceğini belirterek, “Mevcut yol 17 metre genişliğindedir. Yeni yol 40 metre genişliğinde olacaktır. Yeni Hasankeyf yolunun daha kontrollü standardı daha yüksek bir yol olacak.” İfadelerini kullandı.

Diyarbakır yolunun durma aşamasına geldiği, 10 KM’lik yolla ilgili çalışmaların ne aşamada olduğuyla ilgili soruya ise Nasıroğlu, Diyarbakır yolunda ağırlığın yeni köprü yapımına verildiğini 13 ayaktan 11’inin bitirildiğini bu yılın sonuna kadar tüm yolun bitirileceğini belirtti.

ferhat-nasiroglu-basin-toplantisi-005.jpg

Mazeret Üretmek Yanlış Bir Düşüncedir
AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, DEM Partili Batman Belediyesinin açıklamalarını mazeret olarak gördüğünü söyledi.
Belediyenin her zaman mağduriyet edebiyatı yaptığını belirten Nasıroğlu, bu memleketi seven her siyasi partinin sorunları sahiplenme ve çözüm noktasında irade göstermesi gerektiğini ifade etti.   
Sorunların çözümü noktasında her zaman bir kahraman aranması çok yanlış bir düşünce olduğunu ifade eden Nasıroğlu şöyle konuştu: “Biz halkın dertleriyle dertlenmiyoruz. Sorunları çözecek bir kahraman arıyoruz. Bizde bu anlayış olduğu müddetçe sorunlarımızı çözme noktasında zafiyetlerimiz devam edecek ve sorunlarımız daha da fazlalaşacak. Bu memleketi seven herkesin hangi siyasi görüşte olursa olsun bu memleketin sorunlarını sahiplenme ve çözme noktasında o iradeyi göstermesi lazım.”
Toplantıda Nasıroğlu’na il başkan vekili Temim Orhan, Merkez İlçe Başkanı Sabahattin Tural, kadın ve gençlik kolları başkanları da eşlik etti.

ferhat-nasiroglu-basin-toplantisi-004.jpg

 

ferhat-nasiroglu-basin-toplantisi-006.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55