,
  • BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 32 °C
  • Antalya 30 °C

Milletvekili Ramanlı, 4 kişinin öldüğü yerde yol kapattı, suç duyurusunda bulundu

Milletvekili Ramanlı, 4 kişinin öldüğü yerde yol kapattı, suç duyurusunda bulundu
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, dün 4 kişinin öldüğü kazanın yaşandığı yolu trafiğe kapatıp eylem yaptı. Kazada ihmali bulunanlar hakkında da suç duyurusunda bulunan Ramanlı, yeni can kayıplarının yaşanmaması için yolda acilen önlem alınmasını istedi.

 

Batman-Siirt Çevreyolu, Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında dün akşam saatlerinde bir hafif ticari araç, düğün töreni çıkışında yolun karşısına geçmeye çalışan yayalara çarptı.

Kazada aynı aileden olan 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ağır yaralandı.

Kazanın ardından HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, İl Başkanı Davut Şahin ve beraberindeki partililerle birlikte bugün sabah saatlerinde kazanın meydana geldiği yerde yolu trafiğe kapattı.

Milletvekili Ramanlı, kanı temsilen yola kırmızı renkli boya döktü.

Burada açıklama yapan Ramanlı, yeni can kayıplarının yaşanmaması için yolda acilen önlem alınmasını istedi.

serkan-ramanli-suc-duyurusu.jpg

"Artık kanlarımız akmasın"

Dün gece Organize Sanayi Bölgesi yolunda çok feci bir kazanın meydana geldiğini hatırlatan Ramanlı, "İkisi çocuk olan 4 vatandaşımızı, kardeşimizi kaybettik. Yıllardır bu yolun düzeltilmesi ve orta refüjün aydınlatılması için çağrıda bulunuyoruz. Bugün bu sebeple bu yolu trafiğe kapattık. Artık yeter diyoruz. Artık kanlarımız akmasın. İnsanlarımız ölmesin diyoruz. Burada tedbir almak çok zor değil. Aksine çok kolaydır. Bu yolun bir an önce yapılmasını istiyoruz." dedi.

"Herkes elinden geleni yapmalı"

Açıklamasının devamında Ramanlı, "HÜDA PAR olarak ben, il başkanımız ve il teşkilatımız olarak burada bir farkındalık çalışması yapmak istedik. Bütün bakanlardan genel müdürlerine, valisinden şeflerine kadar herkesin artık buraya odaklanmasını, işini gücünü bırakıp buradaki tehlikeli yolun düzeltilmesi için elinden geleni yapması çağrısında bulunuyoruz." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Ramanlı ve beraberindeki partililerin yaklaşık 5 dakika ulaşıma kapanan yolu boşaltması sonucu yeniden ulaşım normale döndü.

serkan-ramanli-yolu-trafige-kapatma-005.jpg

İhmali bulunan yetkililer hakkında suç duyurusu yapıldı

Milletvekili Ramanlı, daha sonra adliyeye giderek 4 kişinin öldüğü kazada ihmali bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adliye çıkışı gazetecilere kısa bir açıklama yapan Milletvekili Ramanlı, Cumhuriyet Başsavcısıyla görüştüklerini, bu yolun yapımında ihmal gösteren bütün yetkililerin soruşturulması ve onlar hakkında bir soruşturma başlatılması için suç duyurusu dilekçelerini verdiklerini söyledi.

"Bununla istiyoruz ki bu yol bir an önce artık yapılsın" diyen Ramanlı, "Her türlü meşru yolu kullanmak suretiyle biz bu yolu yaptırmaya kararlıyız. Kimsenin artık mazeretlerin arkasına saklanmaması gerekiyor. Bu yolun yapımında ihmal göstererek, bu kazaların oluşmasına sebebiyet veren kim olursa olsun; İster yerel yönetimler, isterse de merkezi idare olsun bütün sorumluların soruşturulması ve varsa bir ihmalleri ki bize göre çok net bir biçimde var. Yargılanmaları ve hak ettikleri cezayı almalarını istiyoruz. Bu hukuki sürecin takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

serkan-ramanli-yolu-trafige-kapatma.jpg

serkan-ramanli-yolu-trafige-kapatma-001.jpg

serkan-ramanli-yolu-trafige-kapatma-002.jpg

serkan-ramanli-yolu-trafige-kapatma-003.jpg

serkan-ramanli-yolu-trafige-kapatma-004.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55