,
  • BIST 9612.74
  • Altın 2823.722
  • Dolar 33.9719
  • Euro 37.8606
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 27 °C

Minia Kudüs Siirt'te: 336 gündür süren katliam ve sessizlik gözler önünde

Minia Kudüs Siirt'te: 336 gündür süren katliam ve sessizlik gözler önünde
Siirt'te, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasına dikkat çekmek amacıyla Umut Kervanı tarafından organize edilen etkinlikte, Mescid-i Aksa ve Kubbet-üs Sahra maketlerini taşıyan "Minia Kudüs" tırı sergileniyor.

Etkinlik, Gazze'de 336 gündür devam eden katliama karşı sessiz kalan İslam ülkeleri ve uluslararası topluma güçlü bir mesaj gönderiyor. Gazze'de çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve masum sivillerin temel yaşam ihtiyaçlarına erişim mücadelesi sürerken, işgal rejimi tarafından uygulanan şiddet ve baskı her geçen gün artıyor.

336 gündür devam eden bu barbarlığa rağmen, İslam ülkelerinden ve uluslararası toplumdan kayda değer bir tepkinin gelmemesi, insanlığın vicdanını yaralıyor.

Umut Kervanı, katliamın sadece Filistin halkının değil, tüm insanlığın sorunu olduğunu belirterek uluslararası camiayı göreve çağırdı.

15 Temmuz Meydanı'nda sergilenen maket, halkın yoğun ilgisini çekti. Ziyaretçiler, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı simgeleyen bu maket çalışmasından dolayı Umut Kervanı'na teşekkür ederken, etkinlik sırasında derin duygular yaşandı. Gece saat 22.00'ye kadar ziyarete açık olan Minia Kudüs tır'ını görenler, Filistin'deki kardeşlerinin yaşadığı zulmü bir kez daha hatırladı.

Etkinlikte, Filistinli gençlerin ceplerine ve çoraplarına koydukları Kudüs topraklarını Türkiye'ye getirmek için gösterdikleri çaba anlatıldı. Aylarca süren bu çalışma sonucunda, Mescid-i Aksa maketinin inşasında Kudüs'ten getirilen bu  toprakların kullanıldığı belirtildi.

Umut Kervanı Başkanı Ramazan Tokdemir, Hatay'da 7 ay süren bu titiz çalışmanın ardından Minia Kudüs projesinin tamamlandığını ifade ederek, Minia Kudüs tır'ının İstanbul'dan Siirt'e geldiğini ve 4 gün boyunca 15 Temmuz Meydanı'nda ücretsiz olarak sergileneceğini söyledi.

Tokdemir, amaçlarının Kudüs davasını unutturmamak ve Mescid-i Aksa'da yaşanan işgal, katliam ve soykırımı hatırlatarak bu duruma şahitlik etmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Ayrıca, Kudüs minyatürünün yapılırken büyük emek harcandığını, 100 Filistinli gencin 7 ay boyunca Filistin'e gidip gelerek ceplerinde kum taşıyıp Hatay'da bu minyatürü yaptıklarını vurguladı. 

Aylardır işgal rejiminin Müslümanlara yaptığı katliamı görüyoruz

Hayrullah Güneş, Mescid-i Aksa ve Kubbet-üs Sahra maketlerini taşıyan "Minia Kudüs" tır'ının sergilenmesinin hem kendisi hem de çocukları için öğretici olduğunu belirterek, "Aylardır işgal rejiminin Müslümanlara yaptığı katliamı görüyoruz. Sergideki karelere baktığımızda bir ders almak istiyoruz. Zaten İslam'ı hakkıyla anlayabilmiş olsaydık, bugün Filistin'de Müslümanlar bu halde olmazdı. İslamî yaşantımız zayıfladığı için Gazze'deki Müslümanları anlamakta zorlanıyoruz. Onları anlamak için orada mı olmak lazım? Yoksa Siyonistlerin bize de aynısını mı yapması gerekiyor?" diye sordu.

Gazze'de yaşanan zulmü durdurun, kardeşlerimizi kurtarın

Babası ve kardeşleriyle birlikte Mescid-i Aksa ve Kubbet-üs Sahra maketlerini taşıyan "Minia Kudüs" tırını ziyarete geldiklerini belirten Muhammed Kaya, "Babam ve kardeşlerimle açılan resim sergisini gezdik. Sergide öldürülen kadın ve çocukların resimlerini gördük. Buradan dünyaya sesleniyorum: Gazze'de yaşanan zulmü durdurun, kardeşlerimizi kurtarın!" çağrısında bulundu.

Filistin'de yaşanan katliamlar karşısında boykotun çok önemli olduğunu, ancak Müslümanların bu konuda yeterince duyarlı davranmadığını ifade eden Fatma Zehra Kaya, çocuklar ölürken zalimin değil, mazlumun yanında olmamız gerektiğine dikkat çekti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55